Turci su prošle godine znali kako da privuku srpske turiste: Da li će tako biti i ovog leta?

Mnogobrojni hoteli u turskim letovalištima uglavnom su više kategorizacije, što turistima koji vole luksuzniji odmor i te kako odgovara

  • 7
foto Pixabay foto Pixabay

Ne može se reći da se aktuelna ponuda turističkih agencija značajno razlikuje u odnosu na prošlu godinu kada je u pitanju letovanje u Turskoj. Možda zato što je tokom prošlogodišnje sezone to bila destinacija koju su silom prilika birali turisti iz naše zemlje.

Poznato je da se u Tursku mahom moglo otići bez obaveznog dostavljanja negativnog testa ili samoizolacije, što je definitivno uticalo na to da veći broj srpskih turista odmara u toj zemlji.

Da li će i ove godine biti tako ili ne, ostaje nam da sačekamo i vidimo. Ali ako je sudeći po trenutnoj ponudi turističkih agencija, očekivanja postoje da se putovanja normalizuju i da letovanje u Turskoj bude opet aktuelno kao i tokom prethodne sezone.

Trenutno se u ponudi, osim letovanja u Alanji i Antaliji, odnosno u Kemeru, mogu pronaći ponude i za letovališta Side i Belek. U ponudi je, naravno, i Kušadasi.

Ono što posebno deluje optimistično, jeste što pojedine turističke agencije u ponudi imaju i prvomajska putovanja za Tursku. Ipak, ima i onih koje su primarno fokusirane na leto, tako da se u njihovoj ponudi mogu pronaći aranžmani za odmor u Turskoj već od kraja maja.

kemer turska Kemer / pixabay.com

Posebno je dobro da turisti koji su i ranije birali baš destinacije u toj zemlji za letnji odmor ili, pak oni koji žele da otkriju neku novu destinaciju, znaju i to da u Turskoj mnogi hoteli nude uslugu gratis smeštaja za mališane određenog uzrasta. Sve to, pod uslovom da putuju u pratnji dve punoplatežne osobe.

Tome svemu treba dodati i podatak da su mnogobrojni hoteli u turskim letovalištima uglavnom više kategorizacije.

Kad je reč o usluzi, u ponudi je u većini slučajeva usluga na bazi All inclusive, mada, naravno, postoje i hoteli koji nude uslugu polupansiona, ali i oni u čijoj ponudi se nalazi mogućnost korišćenja usluge Ultra All inclusive.

Pa ko šta voli, nek izvoli!

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    2. februar 2021 | 15:02

    Turci...najbolji trgovci...

  • Ira

    2. februar 2021 | 14:26

    Pa i nije da im je bilo toliko tesko da privuku srpske turiste koji su mogli samo u Tursku, albaniju i Neum.

  • Gagi

    2. februar 2021 | 15:17

    Ma kakvi bre Turci!? Samo Grcka,idem tamo gde me vole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA