≫ 

Ovi gradovi spadaju u najopasnije na svetu: Destinacije koje bi trebalo da zaobiđu i najhrabriji

Ubistva, kriminal i napadi na svakom koraku

  • 7
Kabul, Avganistan Youtube/Printscreen/ Happy Afghanistan

Za ljubitelje putovanja, pa čak i one najveće avanturiste, postoje destinacije u svetu koje nisu toliko bezbedne. Zapravo, najopasniji gradovi sveta mame svojom lokacijom ili atraktivnošću, ali u pojedinim, najmanje važno što možete biti opljačkani, već vam i život može biti ugrožen.

Na ove destinacije, ni kada pandemija korona virusa prođe ne upućujte se kao slobodni turisti pre nego što se detaljno informišete, a najbolja opcija je, u većini slučajeva, držati se upozorenja vodiča.

Kejptaun

U najjužnijoj afričkoj državi nalazi se grad Kejptaun. Svojom lepotom teško da odoleva izazovima posetilaca, ali ovaj grad spada u najopasnije regije sveta. Ovde je dominirala institutionalizovana rasna segregacija društvenim i političkim životom od 1948. do devedesetih, Vlada je donela odluku o zabrani rasnog mešanja i sklapanja brakova, te je separatisala crnce stavivši ih u potčinjen položaj kao poslugu belcima.

Sada, i nakon tri decenije, posledice aparthejda su vrlo osetne, te Južnoafrička Republika ima razvijenu najveću stopu kriminala. Ipak, ovde su zastupljeni određeni ratovi među bandama i po određenim kvartovima Kejptauna, pa je rizik za turiste minimalan, osim ako ne zalutaju u opasne četvrti.

Detroit

U Sjedinjenim Američkim Državama Detroit se smatra najopasnijiim gradom. Ovde je procenat kriminala pet puta veći od državnog proseka. Niame, Detrot je bio nesuđena žrtva atomskog napada za vreme Hladnog rata. Grad kulture, muzike i noćnih klubova, postao je i grad pobuna 1967. zbog rasnih nemira kada su gorele njegove ulice.

Kao bežeći od teške epidemije, ljudi su počeli da ga napuštaju. Na Detroit je pala tama gde su obitavale bande koje su se krile po mračnim ulicama. Stanovnici su prozore svojih domova obložili daskama kako bi se zaštitili. Danas ovde živi samo 700.000 stanovnika. Iako grad čuva policija, najviše samoubistava se i dešava među pripadnicima policije.

Akapulko

Nekada njaprimamljivije turističko mesto u Meksiku, postao je grad sa najvećim brojem ubistava i skoro čitav pretvoren je u narko-kartel. Nije retkost da mafija upadne u lokal i izvrši masakr rešetanjem iz vatrenog oružja, ne birajući žrtve. Raj za turiste postao je pakao onda kada je i lokalna policija postala deo korumpiranog sistema. Nije retka pojava da policija otima novac i ucenjuje zastrašivanjem.

San Pedro Sula

U Hondurasu, grad San Pedro Sula predstavlja jedno od najopasnijih mesta na svetu. Ovde cveta trgovina oružjem, pa ne čudi da se San Pdero Sula nalazi na listi gradova koji imaju najveći broj ubistava. Samo je 2012. zabeleženo više od 7.000 žrtava. Ovde, pored ilegalne trgovine oružjem, cveta i trgovina kokainom.

Grad spada u najsiromašniji grad Južne Amerike otkako je pogođen jakim uraganom 1998. godine.

Kabul

Avganistan - zemlja večitog rata oduvek je bila tema antopologa, istoričara, ali i vojnih analitičara, a glavni grad Kabul spada u jedan od najopasnijih gradova na svetu zbog političko-vojno trusnog područja i prevlasti talibanskog pokreta koji se vodi šerijatskim zakonima.

Zbog ekstremističkog stava i pristupa islamskoj religiji, žene nisu slobodne da same šetaju ulicama Kabula. Za radoznale turiste pristup je gotovo nemoguć, a samo najuporniji, eventualno reporteri, mogu da posete grad uz strogu pratnju.

Video: Ove plaže oduzimaju dah, bukvalno: Odnele su najviše života, a njihova lepota je nestvarna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    13. decembar 2020 | 18:06

    ZEMUN!??????

  • Realna

    14. decembar 2020 | 00:55

    Uskoro će i evropski gradovi biti najopasniji. Uključujući Beograd. Zbog migranata nisi nigde bezbedan. Sve je više pljački, vođenja noževima, silovanja i svačega.

  • Goran F

    13. decembar 2020 | 21:18

    R E S N I K 👹☠️🔫🔫🔫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA