≫ 

Hotel od leda dobio ultra luksuzni apartman: Zavirite u smrznutu bajku

Dizajnirao ga je sin švedskog kralja, princ Čarls Filip sa poslovnim partnerom

  • 0
Ledeni hotel,  Jukasjarvi Švedska Foto: icehotel.com

Prvi hotel na svetu koji je izgrađen od snega i leda nalazi se u Švedskoj. Sada je predstavio novi apartman, takođe izrađen od leda, koji su dizajnirali princ Čarls Filip od Švedske i njegov poslovni partner Oskar Kilberg.

Nazvan "San letnje noći", luksuzni apartman legendarnog hotela, koji se nalazi na oko 200 kilometara udaljenosti od Arktičkog kruga u Jukkasjarviju u pravcu severa, sadrži i zamrznute biljke i brojne cvetne elemente.

Ultra luksuzni apartman potpuno napravljen od leda

Zidovi ovog neobičnog aprtmana ukrašeni su kvadratima od leda koji su ispunjeni raznobojnim cvećem, dok sa plafona visi impresivan luster. Naravno, i on je izrađen od leda. Autori kažu da su na taj način želeli da stvore trenutak koji će biti naročito interesantan u toku letnjeg solsticija, jednog od najpopularnijih praznika u Švedskoj.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Peter Andersson (@178peter)

- Pa ima li boljeg načina da se pokaže pravi karakter leda, nego da se najnežnije i najlepše švedsko cveće sredinom leta ugradi u arktičko okruženje? – pitaju se autori u zvaničnom saopštenju, prenosi CNN Travel i odgovaraju:

- Za nas Šveđane, sredina leta je puna mitova i legendi. Skandinavska priroda koja nas okružuje cvećem i ledom igra značajnu ulogu u našem vaspitanju i utiče na to ko smo i kao Skandinavci i kao Šveđani.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Francesco Santeramo (@francesco_santeramo)

Prvi ledeni hotel u svetu

Počev od 1989. godine, kada je Ingve Bergkvist osnovao „Icehotel“, napravljen od prirodnog leda iz reke Torne, jedne od najznačajnijih švedskih reka, hotel se svake godine obnavlja. U okviru tog hotela je 2016. godine pušten u rad i „Icehotel 365“, stalna lokacija u unutrašnjosti hotela od leda, na kojoj funkcioniše i tehnologija solarnog hlađenja. Upravo taj deo hotela je otvoren tokom cele godine, a u njemu se uz bar i umetničku galeriju nalazi i mnoštvo apartmana.

Kako prenosi Newsbeast, na zvaničnom sajtu hotela je navedeno da je temperatura u unutrašnjosti konstantna i kreće se od minus sedam do minus pet stepeni Celzijusa. Svim gostima se nude i specijalne vreće za spavanje, kao i kurs za preživljavanje, kako bi se prilagodili ledenom okruženju.

Princ Čarls Filip je sin švedskog kralja Karla Gustava i kraljice Silvije. Sa prijateljem je 2012. godine osnovao dizajnersku firmu. Upravo taj umetnički dvojac se našao među 32 umetnika koji su odabrani da kreiraju najnoviju verziju sezonskog hotela, u okviru koga se nalazi 12 umetničkih apartmana, 24 ledene sobe i prijemne prostorije.

Video: Viktorija nas vodi u Davos: Spavanje u hotelu od leda i đakuzi pored ski staze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA