Muškarcima zimi treba više seksa i nežnih dodira nego ženama - a razlog je potpuno logičan

Nećete verovati, ali istraživanje je pokazalo da muškarci više žele žene zimi

  • 2

Mnogi će reći, pa muškarcima je stalno do seksa. Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da muškarci mnogo više od uobičajenog žele da provode vreme sa ženama tokom zime. Evo zašto je to tako.

U anketi koja je nedavno sprovedena pomoću jedne aplikacije za "on-line dating" pokazalo se da su muškarci ti koji, čak više od žena, imaju potrebu da zimske mesece provedu s nekim. I ne samo da imaju veću želju za seksom, već im se raste i želja za nežnošću, romantikom i prisnošću.

Tako je, na uzorku od hiljadu muškaraca, svaki peti odgovorio da bi u zimsko doba vreme radije provodio i s partnerkom za koju nije toliko zagrejan, nego sam.

Autori ankete su odgovor - zašto je to tako, potražili kod psihoterapeuta za bračne probleme i probleme u vezama dr Rejčel A. Sasman.

- Koliko su god leti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vreme obično izbegavaju emotivne veze da bi mogli raditi šta i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osećaju usamljeno - objasnila je dr Sasman.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Ali ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se muškarci većinom izjasnili da im je zimi seks važniji. A razlog zašto su frajeri više napaljeni zimi je vrlo banalan, bar kako tvrdi dr Sasman. Njeno objašnjenje je da, za razliku od letnih meseci kada se devojke razgolićuju i pokazuju većinu svog tela, zima muškarcima zagolica maštu. Jer, kako kaže d. Sasman, nije onako kako mnogi veruju, da tipove uvek uzbuđuje što veća izloženost tela.

- Štaviše, zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi si uopšte mogli da dočaraju što se krije iza svih tih slojeva odeće na ženi - kaže dr Sasman.


Zbog toga neke žene neće znati da li muškarac misli ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je žena samo emotivni i seksualni paketić u hladnim danima koji će odbaciti s prvim zracima prolećnog sunca.

Dr Sasman to komentariše prilično jednostavno i kaže:

- Ako izlazite na uobičajene sastanke, zabavljate se solo i u društvu, a niste celu sezonu na vašem ili njegovom kauču, verojatno imate šansu da nastavite druženje i u proleće, pa i kasnije kad se i druge devojke razgolite po jakim vrućinama -

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi

    4. januar 2019 | 08:39

    Svaki muskarac voli tajanstvenu zenu, onu koja je enigma. Takve pale mastu

  • Pera

    4. januar 2019 | 15:04

    Prava zena krije svoje attribute ne pokazuje golotinju a meni je svejedno dal je Zima leto volim zene bilo kad sta bi mi bez njih pobili bi se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA