Treba li Dženkins reprezentaciji Srbije?

Američki plej nije odbacio mogućnost da zaigra za nacionalni tim Srbije, ali je pitanje da li će Aleksandar Đorđević ostati dosledan svojim prethodnicima koji nisu želeli strance

  • 44

Fenomenalna partija Čarlsa Dženkinsa na meču protiv Budiveljnika, kada je sa 19 vezanih poena najpre doneo produžetke Crvenoj zvezdi, a potom i pobedu i plasman u polufinale Evrokupa, ponovo je pokrenuo pitanje da li stranac treba da igra za košarkašku reprezentaciju Srbije?

- Što da ne? Nikad se ne zna. Mada, znam da Srbija ima mnogo jakih košarkaša - rekao je Dženkins dan posle meča sa Ukrajincima.

Tačno je da Srbija ima jake košarkaša, ali pitanje je koliko će se njih odazvati pozivu selektora Aleksandra Đorđevića, jer smo u poslednjih nekoliko godina imalo dosta otkazivanja, pogotovo na poslednjem EP u Sloveniji.

Međutim, ne možemo, a da ne pomenemo, da je selektor Đorđević nedavno istakao da bi u nacionalnom timu voleo da vidi samo Hajnsa iz CSKA, ali nije isključeno da bi posle sjajnih partija Dženkins mogao da dobije poziv Srbije.

Jedan od zagovornika te ideje jeste i golman Crvene zvezde Boban Bajković koji je, zajedno sa saigračima, gledao susret protiv Budiveljnika u Areni.

- Smatram da bi takav igrač bio od velike koristi Srbiji i da bi trebalo da se nađe mesto za njega. Podržavam ideju da se u nacionalni tim pozovu stranci sve dok mogu da pomognu ekipi. Uostalom, tu praksu su već prihvatili svi iz našeg regiona. Dženkins ima kvalitet. Čak i kada ga neće, uvek je spreman da preuzme odgovornost - rekao je Bajković u razgovoru za ''Alo''.

Nije Dženkins jedini koji se našao u žiži javnosti vezano za igranje za nacionalni tim, jer je u sličnoj situaciji bio i drugi Zvezdin Amerikanac Demarkus Nelson. Popularni ''Admiral'' je posle završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf istakao da bi voleo da igra za Srbiju ukoliko ga Sale pozove.

Pitanje glasi: Da li će Sale Đorđević otići korak ispred svojih prethodnika i pristati da u nacionalni tim pozove stranca i da li je Dženkins potreban Srbiji?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilic

    28. mart 2014 | 12:03

    Djenka je strasan igrac i nadam se jos mnogo dobrim partijama u dresu Zvezde ali nisam za strance u reprezentaciji

  • Nikolaa

    28. mart 2014 | 11:54

    Realno,takav igrac bi bio od koristi svakoj reprezentaciji pa tako i nasoj,ali treba ostati dosledan i ne dovoditi strance u reprezentaciju. U bilo kojem sportu. Svaka cast svima,ali Srbija je za Srbe!

  • Zvezdas

    28. mart 2014 | 12:11

    Ne i ne!!!Neka budemo zadnji ali neka igraju nasi klinci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA