Srbija neće Dženkinsa, ali ima ko hoće: Hrvati nude pasoš zvezdinom Amerikancu!

Kako prenosi dnevni list "Alo", Košarkaški savez Hrvatske ima nameru da ponudi beku Crvene zvezde njihov pasoš

  • 42

Čarlsu Dženkinsu su vrata srpske reprezentacije zatvorena, zbog politike da stranci ne treba da igraju za nacionalni tim, ali komšije iz Zagreba nemaju taj problem, pa bi mogle da ponude sjajnom Amerikancu pasoš.

Bek Crvene zvezde je u više navrata isticao da bi mu bila čast da igra za našu zemlju, ali bi sada put mogao da ga odvede kod naših suseda.

- Dženkins igra u ABA ligi, tako da dobro poznaje ovdašnji mentalitet, što mu je sigurno prednost u odnosu na ostale Amerikance koji bi eventualno obukli naš dres.

- S druge strane, otežavajuća okolnost je i činjenica što će i naredne sezone igrati u Crvenoj zvezdi, pa je pitanje da li bi prihvatio da zaigra za Hrvatsku zbog eventualne reakcije Delija. Ništa još uvek nije konkretno urađeno, ali se razmišlja o tome - otkriva izvor "Alo-a" iz Košarkakog saveza Hrvatske.

Pored pleja Zvezde, kako pišu tamošnji mediji u opticaju su i Nolan Smit iz Cedevite, Aron Džekson iz CSKA i Markus Vilijams iz Lokomotive Kuban. Podsećamo da za Hratsku već igra jedan Amerikanac, Donte Drejper, a i da su se ostale zemlje iz regiona opredelile na sličan potez.

Pa je tako za Makedoniju nastupao Bo Mekeleb, za Bosnu Henri Domerkant i Zek Rajt, a za Crnu Goru Omar Kuk i Tajris Rajs.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. mart 2014 | 01:41

    Kako mogu vrata Carlsu da budu zatvorena? Zasto? Koja nebuloza! Pa to nije pitanje kosarkaskog saveza Srbije vec Nacinalno pitanje!Sram vas bilo sto pljujete po nasoj demokratiji. Pogledajte kad Francuska igra fudbal: 11 igraca i svi crne rase, samo maloumnik moze da gleda to iz bolesnog uma? Dok se njih svih 11 igraca bore za boje,amblem i zastavu Francuske. Srbijo, ne budi vise pod sljivama!

  • Milos

    30. mart 2014 | 01:26

    Kakava glupost? "Stranci ne mogu da igraju za nas" Postooje stranci koji posecuju Srbiju cak i vise puta, i oni koji imaju ugovore o privremenom boravku kod nas itd..Ali "stranci" koji kod nas zive, privredjuju-rade i placaju sve poreze i dadzbine nisu vise "stranci" vec gradjani Srbije, bez obzira na veru, boju koze i slicne gluposti? Pa ne mogu se svi prezivati na "vic" ili "ic" eventualno "ov". Po KSS vecina nasih ljudi u dijaspori treba da se oseca kao "stranci"? Manite se corava posla u rukovodstvu KSS i ne specavajte nikada,nikoga ko hoce da nosi dres nase reprzentacije i ukoliko zasluzuje da uradi to! Srbija nije samo za Srbe, vec za dobrobit Srpstva i prosperitet nacije!

  • Miroslav

    30. mart 2014 | 08:26

    I netreba da igra za reprezentaciju. Sasvim nas dovoljno raduje u Zvezdi.Ako bi primali strance nakraju bise svetsko prvenstvo u košarci svelo na prvenstvo američkih igrača po svetu. Reprezentacija Srbije je reprezentacija igrača iz ovih krajeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA