HUMANE DELIJE: Zvezdaši davali krv, a za to su dobili neočekivanu nagradu! (FOTO)

Navijačka grupa Delije sever Zvečan organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi, a 15 najsrećnijih davaoca dobili su ulaznice za polufinalni meč Evrokupa između Crvene Zvezde I Uniksa

  • 1

Navijači Crvene Zvezde, navijačka grupa Delije sever Zvečan, organizovali su akciju davanja krvi na odeljenju transfuzije kosovskomitrovačke bolnice.

Vukoman Jovanović iz Zvečana, ispred organizatora akcije grupe Delije sever Zvečan podsetio je da ovu akciju organizuju po četvrti put I da su zadovoljni odzivom.

- Danas je bio baš dobar odziv, možda delom I zbog toga što smo podelili 15 ulaznica za polufinalni meč između Crvene Zvezde I Uniksa – rekao je Jovanović Tanjugu.

- U Srbiji ima dosta navijača Crvene Zvezde, a stalni apeli Zavoda za tranfsuziju iz Beograda na neki način su podstakli da se aktiviraju mladi ljudi, da se podigne svest jer je generalno nivo svesti što se tiče davanja krvi relativno nizak. I ovim smo želeli da pomognemo, nekom ćemo spasiti život – rekao je Jovanović. On je dodao da planiraju organizovanje ovakvih akcija 2 do 3 puta godišnje.

Načelnica odeljenja transfuzije kosovskomitrovačke bolnice dr.Vesna Milentijević rekla je u izjavi Tanjugu da je tokom današnje akcije prijavljeno preko 30 dobrovoljnih davalaca od čega je njih oko već 20 dalo krv. Odzivom su zadovoljni jer će, dodala je, na ovaj način rezerve krvi biti povećane.

Dušan Milićević iz Orahovca jedan je od učesnika današnje akcije dobrovoljnog davanja krvi.

- Drugi put učestvujem u ovoj akciji.Moja motivacija je to što nečijih 5 minuta nekom znači ceo život I dajem krv jer mislim da je to potrebno da bih nekom spasio život - rekao je Milićević.

Prvih 15 dobrovoljnih davalaca u današnjoj akciji dobilo je besplatnu kartu za polufinalni meč između Crvene Zvezde i Uniksa koji se igra večeras od 19.30 u beogradskoj Kombank Areni.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    2. april 2014 | 13:30

    Divno je biti human i spašavati tuđe živote, ALI ŠTA DA RADIMO SA ONIMA KOJI IZVOZE KRV. NA AERODROMU SURČIN SIGURNO POSTOJI LISTING O KRVI KOJA JE ODLETELA IZ SRBIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA