NIKAD BLIŽI: Liverpul pobedio Siti i posle 24 godine na pragu je titule! (FOTO) (VIDEO)

U jednoj fenomenalnoj fudbalskoj predstavi, gde je viđeno sve što fudbal može da pruži, crveni su slavili protiv građana rezultatom 3:2 i tako sada sudbinu prvaka Engleske drže u svojim rukama * Matić asistirao Dembi za pobedu Čelsija u Velsu

  • 3

Navijači Liverpula imaju veliku šansu da se posle 24 godine raduju tituli šampiona Engleske. U utakmici koja je imala enorman značaj, ekipa sa Enfilda je na svom terenu savaladala Mančester Siti rezultatom 3:2 i tako sada sudbinu drži u svojim rukama.

U jednoj fenomenalnoj fudbalskoj predstavi, gde je viđeno sve što fudbal može da pruži, na kraju su ipak slavili crveni. U prvom poluvremenu briljirao je trio Suarez-Staridž-Streling koji je napravio mnogo muka odbrani građana i još jednom pokazao da je najbolja navala u Premijer Ligi, ali je tim iz Mančestera uspeo da se konsoliduje u drugom. Ipak, precizan hitac Kutinja je na kraju odlučio pobednika.

Liverpul je došao u vođstvo već u šestom minutu preko Rahima Strelinga koji je fenomenalno prevario Harta i Kompanija posle asistencije Luisa Suareza. To je bila 12. asistencija Urugvajca ove sezone, čime je postao najbolji asistent u Premijer Ligi, a ovo je prvi gol ove sezone koji je Siti primio u prvih 15 minuta igre.

Na isteku 26. minuta, domaća ekipa je duplirala prednost. Džerard je sjajno izveo korner, a Martin Škrtel postigao je svoj sedmi gol ove sezone i time vodi na listi strelaca najboljih defanzivaca.

Mančester Siti je silovito krenuo u drugo poluvreme. Građani su dominirali terenom i uspeli da dođu do izjedačenja. Prvo je David Silva u 57. minutu posle fenomenalne  akcije smanjio zaostatak, da bi samo šest minuta kasnije Glen Džonson postigao autogol. Siti je nastavio da napada, ali je Minjole uspeo da zaustavi šuteve Džeka i Silve.

Liverpul je uspeo da se konsoliduje i da na kraju dođe do tri zlata vredna boda. U 78. minutu Kompani je loše ispucao jednu loptu posle centaršuta, a Brazilac Kutinjo fenomenalnim udarcem savladao Harta za eksploziju oduševljenja na Enfildu.

Do kraja utakmice Mančester je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali j rezultat ostao nepromenjen, iako je domaća ekipa meč završila sa igračem manje posle isključenja Hendersona u finišu utakmice. Na početku utakmice čuveni "Liverpulov kop" je napravio i koreografiju posvećenu žrtvama Hilsboroa.

Čelsi ponovo slavi Dembu. Golom Senegalca u 68. minutu Plavci su zadržali korak za Liverpulom i dali do znanja da se ne odriču titule. Gol koji je Demba postigao protiv PSŽ-a nateralo je Žozea Murinja da ga u igru stavi od prvog minuta i on je to na pravi način iskoristio.

Ali, na golu koji je postigao treba da zahvali i Nemanji Matiću koji mu je asistirao za pobedonosni pogodak. Osim Matića i Ivanović je, po običaju, odigrao čitav meč. Treba dodati i to da je Svonci od 16. minuta igrao bez isključenog Čika koji je za samo tri minuta dobio dva žuta kartona.

Premijer liga, 34. kolo:

Subota

Kristal Palas – Aston Vila 1:0

Fulam – Norič 1:0

Sautempton – Kardif 0:1

Stouk – Njukasl 1:0

Sanderlend – Everton 0:1

VBA – Totenhem 3:3

Nedelja

Liverpul – Mančester Siti 3:2

(Sterling 6, Škrtel 26, Kutinjo 78, Henderson 90+2 c.k. - Silva 57, Džonson 63ag)

Svonsi – Čelsi 0:1

(Demba Ba 68)

Utorak

Arsenal – Vest Hem 20,45

Tabela: Liverpul 77, Čelsi 75, Mančester Siti 70(-2), Everton 66, Arsenal 64…Fulam 30, Kardif 29, Sanderlend 25(-2).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    13. april 2014 | 16:52

    Tole vucic I ostala ekipa namestili titula kupljena, penal nije svirao sudija za siti. Dokle vise?

  • Pfc Rules

    13. april 2014 | 20:28

    Za samu igru svaka cast,ali navijaci i navijanje, posebno u prelomnim trenucima kao babe, vise nego smesno. Kazem ovo jer stalno pisete cuveni kop itd, a ono u stvari Grobari i delije, i jos mnogi, su za ove doktori u navijackom svetu!

  • fulsan

    13. april 2014 | 21:43

    A osvojili ga vise bog ih j...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA