LIVERPUL OČIMA NE VERUJE: Očaj i suze Crvenih, ali nada još postoji! (FOTO)

Zato će u nedelju popodne svi na Enfildu, od redara preko onih u VIP ložama do onih na terenu i na tribinama disati kao jedan, misliti kao jedan, slušati kao jedan, govoriti istu molitvu i živeti kao jedan tokom tih odlučujućih sat i po vremena

  • 9

Ono što je Liverpul doživeo na gostovanju Kristal Palasu još dugo će se prepričavati. Fantastična sezona "crvenih" stala je u 90 minuta ili bolje reći propala za devet minuta.

Nerešen rezultat u pretposlednjem kolu jednak je porazu za sve kojima je grb tima sa "Enfild rouda" u srcu, jer su njime šanse da se domognu pehara namenjenog šampionu Premijer lige svedene na veoma mali procenat.

Doduše, ništa nije gotovo, jer će se o tituli odlučivati u poslednjih devedeset minuta ovog vikenda, ali je ovaj rezultat u tome su svi saglasni približio za nekoliko koraka Mančester Siti tronu prvaka, a za isto toliko razdvojio pulene Brendana Rodžersa od njega.

Zato nije ni čudo da je posle poslednjeg sudijskog zvižduka na "Selhrst parku" zavladala golema tuga na terenu i na tribinama i potekla reka suza među igračima i navijačima Liverpula.

Znaju svi dobro koliko se dugo čeka na trofej šampiona Engleske u lučkom gradu i znaju da mu nikad nisu bili bliže za ove 24 godine suše, a isto tako dobro znaju u koliko velikoj prednosti se nalaze "građani" sada.

Čini se da je najviše od svih sve ovo zabolelo Luisa Suareza. Svestan je Urugvajac da u ovom trenutku nije važno ni to što je najbolji igrač šampionata i po izboru kolega i po izboru novinara, ni to što je postigao 30 i nešto golova, jer da može sve bi ih menjao za titulu koja mu je bila na dohvat ruke.

A šta reći tek o onome ko ga je tešio? Stiven Džerard, čovek - tim, kapiten koji se nije osvrtao za novcem i basnoslovnim ponudama. Čitavu karijeru je proveo u klubu gde je naučio prve fudbalske korake želeći baš sa njim da osvaja trofej i to jeste činio, ali nikada nije podigao onaj čini se najvažniji, onaj namenjen najboljoj ekipi u Engleskoj.

Iako nije to pokazao posle meča, iako nije pustio emocijama da pokuljaju iz njega, njemu je najteže to je sigurno, a zna i on zašto se nije prepustio opštem očaju na terenu, jer i za njega i za tim još ništa nije gotovo, kapitenski potez istinskog lidera.

Britain Soccer Premier League

Ima da se igra još 90 minuta, Siti ima još 180, svašta je moguće, čuda se dešavaju znaju to dobro i na "Etihadu" jer pamte kako su osvojili prethodnu titulu, a Liverpulu nije potrebno neko nemoguće čudo.

Zato će u nedelju popodne svi na Enfildu, od redara preko onih u VIP ložama do onih na terenu i na tribinama disati kao jedan, misliti kao jedan, slušati kao jedan, govoriti istu molitvu i živeti kao jedan tokom tih odlučujućih sat i po vremena.

I naravno odjekivaće čitava Engleska i čitavo Ostrvo od "You'll never walk alone", a na kraju šta bude, biće!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA