Liverpul za 9 minuta ostao bez titule, od 3:0 do 3:3! (FOTO) (VIDEO)

Imali su Džerard i drugovi sve u ovom meču i vođstvo od 3:0 desetak minuta pre kraja, ali oni su želeli više, igrali su kao da oni gube i to im se obilo o glavu. Kristal Palas je napravio neverovatan preokret zbog čega je postao verovatno najomiljeniji tim navijača Mančester Sitija posle njihovog

  • 8

Jurcanje igrača Liverpula za poboljšanjem gol razlike kako bi stigli Mančester Siti po tom parametru verovatno ih je koštao titule u Premijer ligi, jer su od vođstva od 3:0 iščupali samo bod protiv Kristal Palasa 3:3.

Taktika Brendana Rodžersa i napadačko opredeljenje da pri visokom vođstvu još više njegovi igrači napadaju kako bi zabeležili što ubedljiviju pobedu ne da nije urodila plodom, već je koštala "crvene" i trijumfa i po svemu sudeći dugo čekanog šampionskog pehara.

Imali su Džerard i drugovi sve u ovom meču i vođstvo od 3:0 desetak minuta pre kraja, ali oni su želeli više, igrali su kao da oni gube i to im se obilo o glavu. Kristal Palas je napravio neverovatan preokret zbog čega je postao verovatno najomiljeniji tim navijača Mančester Sitija posle njihovog.

Džo Alen je doveo goste u vođstvo u 18. minutu utakmice, zatresavši mrežu protivnika posle 737 dana u Premijer ligi i svojim prvim golom za Liverpul u ovom takmičenju. Zatim su Staridž i Suarez sa dva gola u dva minuta povisili prednost i poboljšali gpol razliku svog tima, a to kao da je dalo nadu igračima "crvenih" da bi sa još nekim golom u mreži domaćina prepolovili bolju gol razliku Sitija, ali za to su surovo kažnjeni.

Kada je Dilejni fantastičnim udarcem iz velike daljine savlada Minjolea u 79. minutu verovatno su svi pomislili da je to samo počasni pogodak za domaćina i niko nije slutio šta bi moglo da se desi u narednih devet minuta.

Samo 120 sekundi kasnije u trenutku kada je Liverpul pokušavao da postigne četvrti gol, usledio je kontraudar Palasa koji je krunisao Gejl pogotkom koji je dao snagu njegovim saigračima da mogu da izbegnu poraz, a uvukao strah u kosti fudbalerima u ove večeri belim dresovima.

Krenula je opsada Minjoleovog gola i šesnaesterca koja je urodila plodom dva minuta pre isteka 90-tog kada je Gejl po drugi put zatresao protivničku mrežu za veliko slavlje domaćih navijača i nevericu gostujućih.

Tada su opet Rodžersovi puleni krenuli u napada ne bi li stigli do pobede, ali nisu uspeli, a suze Luisa Suareza na kraju meča dovoljno govore o svemu što se desilo večeras.

PREMIJER LIGA, 37. kolo

Everton – Mančester Siti 2:3

Aston Vila – Hal 3:1

Mančester Junajted – Sanderlend 0:1

Njukasl – Kardif 3:0

Stouk – Fulam 4:1

Svonsi – Sautempton 0:1

Vesthem – Totenhem 2:0

Nedelja

Arsenal – Vest Bromvič Albion 1:0

Čelsi – Norič 0:0

Ponedeljak

Kristal Palas – Liverpul 2:3

(Dilejni 79, Gejl 81 - Alen 18, Staridž 53, Suarez 55) 

Tabela: Liverpul 81, Mančester Siti 80(-1), Čelsi 79, Arsenal 76, Everton 69... Norič 33, Fulam 31, Kardif 30.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA