Kralj Džejms i njegovih 49 poena srušili rekord Bulsa (VIDEO)

Najbolji igrač Majamija imao fenomenalnu noć iza sebe i falio mu samo jedan poen kako bi prvi put u istoriji plej-ofa prešao magičnu kvotu od 50 poena * Takođe, vezali su barem jednu gostujuću pobedu u 14 mečeva serije * Portland ostao u igri pobedom nad Sparsima

  • 0

Majami je na korak of finala Istočne konferencije NBA lige! Gostujućom pobedom protiv Bruklina rezultatom 102:96 aktuelni šampioni su poveli sa 3:1 u seriji najviše zahvaljujući fenomenalnom Lebronu Džejmsu i njegovih 49 poena. Ipak, ''Kralj Džejms'' je i pored toga bio razočaran.

- Ovo je prvi put da sam bio razočaran sobom u pobedi - rekao je Džejms aludirajući na promašeni šut u finišu kojim je mogao da pređe granicu od 50 poena, prvi put u plej-ofu.

Uprkos nezadovoljstvu Džejms je bio na visini zadatka. Pogodio je 16 od 24 šuta iz igre, što je navelo trenera Majamija Erika Spoelstru da ga još jednom javno pohvali.

- On je imao to što nam je bilo potrebno za trijumf i to ga čini najboljim košarkašem - kratko i jasno je rekao trener Majamija koji sve do poslednjeg trenutka nije znao da li će njegov tim trijumfovati. Međutim, tri vezana poena Boša na 57 sekundi do kraja rešila su pitanje pobednika.

Ovim trijumfom Majamije je srušio rekord Čikago Bulsa u periodu između 1991-94. godine tako što su vezali barem jednu gostujuću pobedu u 14 mečeva serije. Osim Džejmsa raspoloženi za igru bili su i Vejd sa 15 poena, Boš sa 12 i Alen sa 11 ubačenih koševa.

U poraženoj ekipi Džonson je ubacio 18, Pirs 16, dok je Vilijams zabeležio 13. Kao i veći deo sezone Netse su sa tribina ponovo bodrili Džej Zi i Bijonse.

Pobedom protiv San Antonija rezultatom 103:92 košarkaši Portlanda su upisali prvi trijumf u seriji protiv Mamuza i tako ostali u životu smanjivši na 3:1. Trejlblejzersi su tokom čitavog meča bili u vođstvu i zasluženo su trijumfovali.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Lilard sa 25 poena, Aldridž je postigao 19, dok je sjajnu partiju pružio Batum koji je imao 14 poena i skokova, odnosno osam asistencija.

Njegov sunarodnik na drugoj strani Toni Parker bio je najefikasniji sa 14 poena. dankan i Diao su ubacili po 12, a Lionard je dodao 11.

NBA, polufinale:

Bruklin - Majami 96:102

Portland - San Antonio 103:92

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA