ZVEZDA JE U FINALU: Crveno-beli posle drame srušili Megu!

Ekipa Dejana Radonjića slavila je i u drugom meču polufinala plej-ofa protiv Mega Vizure sa 101:95

  • 14
KK Crvena zvezda, slavlje Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zvezda će se boriti za titulu prvaka Srbije u košarci! Crveno-beli su savladali Mega Vizuru 101:95 u drugom meču polufinalne serije plej-ofa!

Zvezda je u neizvesnom finišu najviše zahvaljujući Nelsonu koji je u odlučujućim momentima postigao 10 poena, od ukupno 22, rešio pitanje pobednika. Uz njega među crveno-belima istakao se i Raško Katić sa 26 poena i Čarls Dženkins sa 21 poenom.

Sa druge strane Novica Veličković je postigao sa 23 poena, Ratko Varda 20, a Nemanja Dangubić 19.

Crveno-beli će u finalu protiv Partizana pokušati posle 16 godina da vrate titulu na Mali Kalemegdan.

Zvezda je bolje otvorila meč u Hali sportova, a posle koša Raška Katića imala prednost od 8:2, pa je Dejan Milojević morao da zatraži tajm-aut.

Varda, a zatim i Veličković poenima su vratili domaći tim u rezultatski priklučak 10:11, posle čega je usledio festival trojki na obe strane - Lazić i Nelson su bili precizni za Zvezdu, a Micić za Megu.

Crveno-beli su do kraja prvog perioda ponovo imali šest poena prednosti posle koša uz faul Dženkinsa, ali je Jokić pogotkom iz reketa i trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi smanjio na 26:25.

Neverovatno šutersko veče i Mege i Zvezde nastavljeno je u drugoj četvrtini! Precizni za tri poena kod domaćih bili su Veličković i dva puta Varda, pa je iako je Dženkins sa druge strane pogodio dve trojke, Mega došla do prvog vođstva na meču 33:31.

Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut, ali su njegovi saveti igračima Zvezde samo na kratko urodili plodom,  a Raško Katić je održavao crveno-bele u egal rezultatu 38:38.

Od tog trenutka Mega je preuzela stvari u svoje ruke, napravila seriju 11:2, a klupa Zvezde je u tim trenucima zbog prigovora dobila tehničku grešku.

Ipak crveno-beli su u finišu smanjili zaostatak, ponovo najviše zahvaljujući Katiću, koji je u prvom poluvremenu postigao 12 poena, za 51:48.

Kod domaćih u prvih 20 minuta najviše su se istakli Veličković sa 16 poena i Varda sa 14.

Odlično je Zvezda otvorila nastavak meča i serijom 11:4 u kojoj je Katić zabežeio šest poena, a Blažić trojku , stigla do prednosti.

Posle kratkog perioda egal igre, Katić je poveo novu seriju Zvezde pa su crveno-beli krajem trećeg perioda imali devet poena viška 69:60, a u poslednjih dest minuta ušlo se sa 73:66.

Dramu u Hali sportova najavili su trojkama početkom četvrte četvrtine Veličković i Dangubić, pa je Mega prišla na samo poen zaostatka 77:76.

Mega je nedugo zatim stigla i do izjednačenja, ali je odmah prednost na stranu Zvezde trojkom vratio Nelson. I Micić je odgovorio trojkom, ali su dvojkom Nelson i Katić sa četiri poena poveli Zvezdinu seriju od 6:0, koju Mega nije uspela da dostigne. Na kraju 101:95, Zvezda je u finalu!

Mega Vizura: Reljić, Krstić 5, Dangubić 19, Avramović, Micić 12, Veličković 23, Miljenović 6, Jokić 10, Varda 20, Bojić, Milovanović, Jaramaz.

Crvena zvezda: Rebić, Mitrović 3, Lazić 5, Blažič 13, Simonović 3, Marjanović 6, Radenović, Katić 26, Nelson 22, Dženkins 21, Lipovij, Dragićević 2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    12. jun 2014 | 09:09

    Neka zahvale sudijama i onoj nesportski dosudjenoj nesportskoj licnoj. Bas u pravo vreme. Otimate i kosarku, a?

  • Goran76

    11. jun 2014 | 21:50

    Koje drame?

  • Zlaja

    11. jun 2014 | 23:03

    Bravo momci,sjajna vest za razliku od ovih što stižu iz FK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA