VUČIĆ: Moj brat odlazi iz Zvezde na kraju sezone!

Premijer Srbije najavio je da će njegov brat Andrej Vučić napustiti mesto potpredsednika košarkaškog kluba crveno-belih, ali i da će uskoro srpski klubovi morati da novac daju državi, a ne ona njima

Aleksandar Vučić sa bratom Andrejom Vučićem Foto: S. Pikula

Prepucavanja između košarkaških sekcija Crvene zvezde i Partizana sada su već antologijska, a jedna od mnogobrojnih optužbi iz tabora crno-belih na račun kluba sa malog Kalemegdana jeste i da je Zvezda državni projekat.

Potkrepljenje za ovo tvrđenje najviše pronalaze u činjenici da je Andrej Vučić, brat premijera Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik košarkaškog kluba crveno-belih.

Kako takvih optužbi više ne bi bilo, u svom intervjuu za Alo uoči početka finalne serije plej ofa KLS, predsednik srpske Vlade Aleksandar Vučić je najavio da će se njegov brat povući sa funkcije u upravi crveno-belih po završetku sezone.

- Nekada nije bio problem da braća Mirko i Draško Petrović, inače vrlo vredni ljudi, budu u državnom aparatu. Moj brat je obrazovan čovek, završio je Ekonomski fakultet sa prosekom devet, a nekima smeta čak što je član uprave KK Crvena zvezda, u kojem ne prima platu, ne uzima ništa. Ali, evo da vas obavestim da će on na kraju sezone podneti ostavku - rekao je Aleksandar Vučić i dodao:

- Toliko o toj priči o željama velike vlasti. On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za nju na najčasniji mogući način i tako će da je i napusti, jer je očigledno da ne sme da bude nigde, jer je moj brat.

Premijer Srbije se osvrnuo i na situaciju u srpskom sportu uopšteno i najavio da bi uskoro mogli da očekujemo da se on skine sa tereta države, jer kako kaže od klubova treba država da uzima novac, a ne da im daje.

- Ono što me u ovom trenutku zanima jeste da ministar Udovičić pripremi što pre u dogovoru sa savezima i klubovima zakon o privatizaciji u sportu i da se krene u njegovu privatizaciju. Mi želimo da od njih uzimamo novac za državu, a ne da im dajemo, ali ćemo ipak do tada morati nešto da im damo, ali će to biti pošteno raspoređeno kao i do sada - naveo je Vučić za Alo, rekavši da je država najviše kriva što je davala.

- Svi pričaju o tome da je država dala jednima više, drugima manje, a onda shvatite da je država kriva, jer je davala. Nije bilo ni transparentnih finansija, ni odgovornosti prema trošenju novca. Ono što je najvažnije jeste zašto bi država davala toliki novac umesto da profitabilni sportski klubovi plaćaju porez - zapitao se premijer na kraju razgovora.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Francuska sobarica 2

    18. jun 2014 | 09:53

    Mislila sam da je onaj Dule stvarno malo onako.... i da preteruje, ali ispade da je čovek u pravu - on nam je otkrio da je braca u klubu, on iznosi podatke o parama na šta premijer reče da će dati tačne podatke o tome koliko je država dala jednima i drugima ali nikako taj utorak da dođe pa ga Dule sad opet podseća, ali je ipak najgore to što reče Dule da su neki članovi stranke i vlade vršili pritisak da se izabere onaj genije za direktora lige i - evo rakcije premijera. Uvek je bilo rivaliteta između ova dva kluba, uvek je bilo po malo navlačenja na jednu ili drugu stranu, ali nikad sudije i direktor takmičenja, direktor lige , nisu na ovakv način - pre svega nestručnim i neujednačenim kaznama, a o blamu u vidu kazne za sako da ne pričam, radili na štetu jednog kluba kao protiv Partizana. Znači, pare su uglavljene, kad je pošteno suđenje vidi se da to nisu baš tako opravdano skupi igrači pa će pre biti da su se pumpali ugovori odn. da je to pranje para.Još kad čuh da Dule maltene brani Čovića jer bi neko (pitam se ko) da mu otme privatni klub FMP koji je iznajmio ime KKCZ jer im više nisu potrebne FMP-ove hale, e tu dolazimo do veoma zanimljivih tema. Nego, pitam se - pošto braca ide na kraju sezone, jel to znači da mu se kao poklon mora dati titula ili da se nadamo da će biti sve pošteno u preostalim utakmicama plej ofa? I osnovno pitanje - šta će braca uopšte u klubu kao i ostali stranački obojeni tipovi u KK i FK, kad premijer još jesenas reče da je svojima naredio da izađu iz klubova i saveza? Zašto u upravama klubova CZ nema mesta za bivše sportske legende ili je njihova uloga marginalizovana kao npr. Džajićeva? Na primeru FKCZ se jasno vidi koliko političari znaju o sportu - ovde sve može da prođe ali sa UEFA nema zezanja. Jel treba i FIBA da nam drži takve lekcije u košarci?

  • Dragoslav iz Parcana

    18. jun 2014 | 10:18

    Hipoteticki! Mene samo zanima, sta bi g.din Andrej Vučić u jednoj uredjenoj zemlji, kakva na zalost nije Srbija, rekao poreznicima od cega zivi! Kad sa fakultetskim prosekom 9 ,,volontira'' u zvezdi. Da se razumemo mesto podpreCednika bilo cega zahteva veliko vremensko odricanje. Kad i od cega stize da zaradjuje za zivot? Mada posmatrano šire deluje da su ljudi u sadasnjoj vlasti najsposobniji u zadnjih 69 godina, na celu sa Stefanovicem koji je doktorirao za samo 2god. i to sa mesta preCednika skupstine Srbije. Pa stvarno bravo! Onda i ne čudi sposobnost g.dina Andreja.

  • Igor

    18. jun 2014 | 11:13

    Колико људи је завршило Економски са просеком преко 9 па опет, гле чуда, нису у управном одбору Звезде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA