MILOJEVIĆ: Ubiće nas ovakva liga! Zato i ne možemo parirati Gredigu i Evropi!

Trener Čukaričkog izneo zanimljivo viđenje poboljšanja srpskog fudbala * Sezona mora ranije početki kako bi se što bolje pripremili i fizički parirali evropskim klubovima * Zadovoljan je momcima i bez kalkulacija napada Austrijance

  • 4

Nakon par sati putovanja, fudbaleri Čukaričkog su iz Slovenije stigli u Salcburg, gde ih u četvrtak od 19.00 časova očekuje revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv austrijskog Grediga.

Uprkos ubedljivom porazu na Banovom Brdu (4:0), na licima izabranika Vladana Milojevića se vidi želja da i te kako poprave utisak iz prvog meča i da u rodnom gradu velikog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta odigraju po prepoznatljivim notama iz prethodne sezone.

- Na nama je da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu. Igramo protiv jednog protivnika koji je prošle godine završio treći u austrijskom šampionatu. Ništa ne umanjujem niti podižem, ali oni su u velikoj prednosti u odnosu na nas jer su počeli sa šampionatom, a nama prvenstvo kreće tek za dve nedelje - rekao je trener Brđana Vladan Milojević u razgovoru sa novinarom Telegrafa, a potom nastavio:

- U ovom trenutku oni su dosta fizički superiorniji od nas. To je veliki problem i zato ne možemo da im pariramo. Da smo u nekom punom ritmu mogli bi, ali ovako ne. Ono što je bitno jeste da smo mi sada sedam dana iskusniji i stariji u odnosu na prvi meč. Bili smo i na pripremama u Sloveniji.

- Sada očekujem drugačiju utakmicu gde ćemo videti u kom smo stepenu. Igraćemo bez kalkulacija kao i uvek. Iako nikada u fudbalu nije gotovo, ovaj dvomeč je praktično rešen u Beogradu. Crveni karton ga je rešio, ali me raduje što su momci izgarali koliko su mogli. Igrali smo do nekog 80. minuta, ali je onda na scenu stupila njihova fizička pripremljenost.

SEZONA MORA RANIJE DA KRENE!

S obzirom na to da je Milojević u razgovoru sa novinarom Telegrafa često pominjao nedovoljnu fizičku pripremljenost, pitanje koje se samo nametnulo bilo je vezano za drugačiji model Jelen Superlige i najavu predsednika FSS Tomislava Karadžića o promenama  koje će se desiti sledeće sezone.

- Apsolutno sam za promene sistema takmičenja i raniji početak prvenstva. Mi moramo da pratimo trendove. Živimo u prošlosti i upravo zbog toga nam je fudbal ovde gde jeste. Mnogo bi lakše bilo da ranije počinjemo prvenstvo. I zbog klubova i zbog reprezentacije - istakao je Milojević i dodao:

- Kako sada stvari stoje, neminovnost je da će srpski klubovi svoje evropske mečeve počinjati od prvog kola kvalifikacija, odnosno početkom jula. Stoga bi bilo dobro da prvenstvo krene dosta ranije. Ne vidim nikakav razlog da tako ne bude.

- I predlog Saveza da se igra pod reflektorima podržavam. Mi bodove možemo samo vratiti kroz dobre rezultate, a za to je potrebna dobra fizička pripremljenost. Danas svi igraju fudbal i ne možemo računati na sigurne pobede na Malti, Andori i Farskim Ostrvima jer te zemlje nisu više tako slabe.

MILOJEVIĆ ZADOVOLJAN PRIPREMAMA, SVE SE SVODI NA ZVEZDU I PARTIZAN!

Ubrzo nakon meča sa Gredigom u Beogradu, Čukariči je otputovao za Sloveniju gde je odrađen nastavak prirema pred početak sezone. Trener Milojević je izrazio zadovoljstvo urađenim na Pohorju.

- Mi smo realno sa plaže skupljeni. Nama je prvi pravi trening trebalo da bude 5. jula, a mi smo 3. igrali zvaničnu utakmicu. Uspeli smo da promenimo ritam i momci sada vredno rade. Nama će ove utakmice u Evropi biti jedno veliko iskustvo. Daj bože zdravlja pa da sledeće sezone budemo još spremniji za Evropu - reči su šefa struke Brđana koji se dotakao i nove sezone u JSL, ističući da se zna ko će biti prvak:

- Borba će se ponoo voditi između večitih. Zvezda i Partizan su institucije. Imaju veliki broj navijača, kojekakvih, neću da kažem, drugih faktora. Jagodina je sačuvala okosnicu tima, Voša se fokusirala na mlade, tu smo i mi, ali mislim da će trka ponovo biti između Zvezde i Partizana. I bez obzira na sve šta se bude dešavalo u budućnosti, svešće se na trku između njih. Voleo bih da se neko umeša, ali teško.

- Mi smo prošle godine dobro gurali, ali se u jednom momentu desio splet čudnih događaja i više nismo bili u igri. Ali, nas to više ne dotiče. M imamo našu viziju, igraćemo našu igru. Ići ćemo na sve mečeve s ciljem da pobedimo. Međutim, fudbal je čudan. Samo u Srbiji možete da doživite da imate 50 utakmica bez poraza ili nerešenog rezultata. Mi smo po tom pitanju šampioni svega.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve za ljubav

    23. jul 2014 | 19:04

    Samo nastavite da sa zvezdanom (i klubom i onim sto ga sada vodi) igrate utakmice trckaranja i sklanjanja po terenu pa cete i u ubuduce primati jos vise od kojekakvih sumidera poput tog Gredinga koji je ustvari drugi tim Salczburga. Mada jedino dobro receno je da samo kod nas neko moze da napravi onakav niz poput proslogodisnjeg "sampiona". A sve za ljubav voljenom vodji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA