Kasalica: Gol za Bajka, ne poredite me sa Borom Kostićem

Pojačanje iz Slobode za 15 minuta postao ljubimac navijača i najavio da je Zvezda rešila problem centarfora

  • 0

Takav debi u dresu Crvene zvezde nije viđen odavno. Filip Kasalica je za 15 minuta meča sa Smederevom uradio više nego mnogobrojni napadači, koji su prodefilovali "Marakanom" u poslednje vreme, zajedno. Gol u prvom kontaktu sa loptom i iznuđen penal su od Kasalice napravili jednog od miljenika navijača Zvezde.

- Presrećan sam jer bolji debi nisam mogao ni da zamislim. Ali, šta je bilo, bilo je. Okrećemo se sledećem meču. Navijači neka slave i uživaju u pobedi, ali mi imamo obavezu da odmah razmišljamo kako da pobedimo u narednom kolu BSK u Borči - skromno ističe napadač Zvezde, za koga je sve ovo novo. Od igre pred 40.000 navijača, do opsedanja od strane novinara.

Gol Kasalice neće biti večan samo u igračevom sećanju, već i analima Crvene zvezde, pošto je postao najbrži strelac debitant u istoriji kluba.

- Rekord znači puno. Ali molim vas da me ne poredite sa Borom Kostićem. Zna se ko je on i šta je uradio, a ja sam tek odigrao jedan meč... Imam ja još mnogo da radim da bi makar i pokušao da se približim njemu.

Zvezda je pružila najbolju partiju u sezoni i najavila uspešno proleće...

- Prva utakmica protiv Spartaka bila je drugačija. Bilo je treme u ekipi jer je ovo relativno novi tim i zato je možda i bilo kritika posle prvog meča. Svi moraju da znaju da smo mlada ekipa i da igramo bolje iz meča u meč. To je evidentno posle duela sa Spartakom, Javorom i Smederevom. Juče smo odigrali zaista dobro, drugo poluvreme pogotovo i nadam se da će iz meča u meč biti sve bolje

Koja pozicija u napadu Vam najviše odgovara? U sredini ili na krilu?

- Iskreno, najviše mi odgovora uloga centarfora, ali u roku tih 15 minuta koje sam igrao desila se situacija da sam dva-tri minuta bio na toj bočnoj poziciji. Tako se namestila situacija da je Borha ostao unutra i ja sam morao desno da ga zatvorim. I eto tada je bio i penal, tako da nije ispalo loše - zadovoljan je Kasalica, i ističe da je gol posvetio golmanu Bajkoviću: - Bajko me pred utakmicu non-stop opominjao: "Ako daš gol, znaj da je za mene, pošto mi je rođendan". Ispalo je da sam dao gol i neka bude da je za njega.

Mlađi navijači Zvezde se ne sećaju kada su videli napadača njihovog tima da hladnokrvno predribla golmana i postigne pogodak...

- Takva je situacija bila. Mogao sam i da odigram, ali video sam krajičkom oka da mi je igrač koji mi prilazi sa desne strane daleko i imao sam vremena da obiđem golmana. Eto, uspeo sam. Jeste ispalo da sam hladnokrvan. Ne znam šta da kažem. Znam da navijači očekuju od mene da budem pravo pojačanje i nadam se da su zadovoljni - poručuje Filip Kasalica, uz opasku da će se potruditi da nadokadi odsustvo kuma Andrije Kaluđerovića.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA