Top 10 najzanimljivijih transfera poslednjeg dana prelaznog roka!

Nije bilo neke basnoslovne kupovine, jer su se menadžeri uglavnom odlučivali za pozajmice, ali je bilo nekoliko bombi u zadnji čas

  • 0

Završen je i letnji prelazni rok. Posle prilike da se pojačaju tokom prethodna tri meseca klubovi su završili sa svojim učešćem na fudbalskom tržištu, a naredna polusezona pokazaće ko je kako i koliko dobro pazario tokom leta.

Kao i svaki put, timovi su najaktvniji bili poslednjeg dana prelaznog roka u kome se dogodilo nekoliko neočekivanih i zanimljivih transfera, ali se mora pomenuti da niko nije uzburkao tržište nekom spektakularnom kupovinom i uglavnom su se menadžeri odlučivali da dovode igrače na pozajmicu.

Mi smo odlučili da vam izdvojimo Top 10 najzanimljivijih transfera koji su realizovani u toku poslednja 24 časa.

1. Svakako vest dana jeste dolazak Radamela Falkaa na pozajmicu u Mančester junajted. "Crveni đavoli", kojima nije krenulo kako treba u novoj sezoni su odlučili da u poslednjih nekoliko dana potpuno renoviraju tim.

2. U Arsenalu su kao ludi jurili pojačanje u poslednji čas, pre svega na poziciji napadača i na kraju su uspeli. Deni Velbek je postao član "tobdžija" posle mnogo peripetija i produženja roka koje je FA Engleske dozvolila timu iz Londona kako bi kompletirali transfer.

3. Mančester junajted je bio najaktivniji poslednjeg dana, pa je posle dovođenja vrhunskog napadača stigao i jedan prvoklasni defanzivac. Dejli Blind je za 16 miliona evra stigao iz Ajaksa na "Old Traford".

4. I dalje smo na "Teatru snova", ali sada govorimo o odlascima. Čičarito Ernandez za koga se očekivalo da će promeniti sredinu, to je i učinio i postao je novi član ni više ni manje nego slavnog Reala iz Madrida koji je odustao od dovođenja Falkaa koji je na kraju izabrao baš bivši klub Meksikanca.

5. Dugo nismo imali prilike da vidimo nekog Engleza da igra u Italiji, ali ove godine ćemo imati. Majka Ričards je napustio Mančester Siti i provešće narednih godinu dana na pozajmici u Fiorentini gde će mu saigrač biti naš Nenad Tomović.

6. Kao i u redovima gradskog rivala i na "Etihadu" je bilo veoma burno, a u prvom planu su bili odlasci. Tako je posle Ričardsa "građana" napustio i Alvaro Negredo, jedan od najboljih igrača tim prethodne sezone koji je izgubio svoje mesto i zato će sledeće sezone nositi dres Valensije.

7. Aktivnosti na Ostrvu danas nije manjkalo, a u centru pažnje bili su i čelnici Hal Sitija koji su napravili nekoliko odličnih poteza. Prvo su doveli Abela Ernandeza za 10 miliona funti, a zatim i Hatema Ben Arfu koji je došao na šestomesečnu pozajmicu iz Njukasla.

8. Sada i jedan transfer koji je najzanimljiviji ljubiteljima fudbala u Srbiji. Jedan od najboljih strelaca Segunde prošle sezone, Stefan Šćepović će svoju karijeru nastaviti u Seltiku koji je platio 2,5 miliona evra za njegove usluge.

9. Tobi Alderveireld je stigao u Sautempton kao zamena za Dejana Lovrena. Belgijski reprezentativac provešće na Ostrvu narednih godinu dana kao pozajmljeni igrač Atletiko Madrida.

 

10. Atletiko Madrid je nastavio sa pojačanjima u napadu, pa je tako posle Mandžukića poslednjeg dana na "Visente Kalderon" stigao italijanski reprezentativac Alesio Ćerći koji je potpisao trogodišnji ugovor sa "jorgandžijama".

Podsetimo još i da prelazni rok nije gotov u Rusiji i azijskim zemljama, i da će tamo trajati do kraja septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA