NEKA KALINA PONOVO KUCA: Skidao sam Gurovićeve fore! (VIDEO)

- Kada sam 2002. video kako Gurović daje one trojke Amerikancima izašao sam odmah na teren i počeo da igram basket. Nadam se da će tako i neki novi klinci i zbog nas početi - rekao je srpski reprezentativac

  • 3

Košarkaš Srbije, Nikola Kalinić veruje da će uspeh srpske reprezentacije na Mundobasketu pokrenuti neke nove klince da se bave košarkom i postanu i sami reprezentativci.

On je istakao da među igračima nema euforije zbog plasmana u polufinale jer veruju da mogu da odu i korak dalje.

- Ima nešto u tome što nismo pravili euforiju, nekako normalno smo shvatili prolaz u polufinale. Utakmica sa Grčkom je bila prekretnica a posle toga smo shvatili da možemo na medalju - kaže Kalinić koji je oduvao Grke za dva luda zakucavanja.

Na pitanje kako to reprezentacija igra tako dobro kako nije u poslednjih 10 godina i da li je to psihologija, krilni igrač je rekao:

- Sad smo u naletu, imamo samopouzdanje, verujemo u sebe, ide nas šut. Kad krenemo, igramo kao u transu. Razlika nekad ode i nerealno visoko. Vidiš u jednom trenutku NBA igrače koji drže loptu i ne znaju šta će s njom - objašnjava Kalinić.

Sa dva zakucavanja protiv Grka postao je zvezda dana u Srbiji, ali ga to nije promenilo.

- Dala su mi motivaciju, ali nisam se opustio, jer nisam to doživeo na taj način. Ne shvatam to previše ozbiljno, trudim se da uživam u košarci. Prija nam da budemo u Madridu što više - rekao je on.

Kalinić je istakao da se nada da će košarkaški tereni ponovo biti puni kao nekada.

- Nadam s da će tereni biti puni. Video sam da je Nedović okačio neku sliku sa terena. Ja sam prvi počeo da igram kada je Gurović dao one trojke u Indijanopolisu i izašao na teren.

-Verovatno će neki klinac da izađe da da trojku kao Bogdan ili da zakuca kao Raduljica ili na kraju krajeva kao ja. To je normalna stvar da se deca ugledaju na sportiste - zaključio je Kalinić.

Pogledajte video sniman LG G3 telefonom:

(Izveštać Telegrafa iz Španije, Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    12. septembar 2014 | 11:20

    Izuzetno fin momak, samo derite I meljite do ZLATA!!! SRBIJA!!!!

  • Nikolaa

    12. septembar 2014 | 12:08

    Kako mi je srce puno kad vidim ove igrace i da su im idoli generacija iz indianapolisa. Kad je to tako ni ne mogu drugacije da igraju osim srcem. Bravo bravo momci :)))

  • delije sever

    12. septembar 2014 | 22:31

    ZVER!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA