Zvezdini košarkaši se bez odeće smrzavali na minus 110 stepeni u Turskoj!

Četvorica igrača crveno-belih su prilikom posete Acibademu, proveli dva minuta minuta u takozvanoj hladnoj sobi

  • 6

Posle dva dana i dve teške utakmice protiv veoma jakih protivnika kakvi su moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker, košarkaši i stručni štab Crvene zvezde Telekom imali su slobodan dan. Pauzu na turniru "Gloria kup" u Istanbulu deo igrača i članova stručnog štaba crveno-belih iskoristio je za posetu medicinskom kompleksu "ACIBADEM".

Trener Dejan Radonjić zajedno sa kondicionim trenerom Draganom Gačevićem, fizioterapeutom Miloradom Ćirićem, kao i prvotimci Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović bili su u prilici da vide velelepni objekat koji u svom sklopu poseduje modernu bolnicu, fitnes i spa centar.

Posebnu atrakcija u ovom medicinskom kompleksu je takozvana hladna soba sa temperaturom od čak -110 stepeni.

- Ona služi za brži i bolji oporavak posle napornih treninga i za oporavak od različitih povreda. Sastoji se od dve prostorije, u prvoj je temperatura -50 stepeni i ona služi za adaptaciju. Posle minuta provedenog u njoj automatski se otvaraju vrata druge prostorije u kojoj je temperatura -110 stepeni u kojoj sportisti provode samo dva minuta.

- Sve to dovodi do naglog poboljšanja cirkulacije i to kroz čitavo telo, a ne samo lokalno što se postiže stavljanjem leda. Posle ovog tretmana osećaj je izvanredan – objasnio je celokupnu proceduru fizioterapeut crveno-belih Milorad Ćirić.

Priliku da sve ovo isprobaju imali su Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović. Na pitanje kako je bilo Lazić odgovara:

- Veoma ledeno. Prvi minut je bio ok, ali svaki naredni sekund je bilo sve hladnije i sve teže. Uspeli smo da izdržimo nekako ta dva minuta, ali sam siguran da bi posle toga bilo nepodnošljivo – rekao je Lazić.

Zanimljivo je da su košarkaši crveno-belih na ovako niskim temperaturama bili bez odeće, sa štitnicima za uši, specijalnim maskama za usta u nos, uz rukavice i papuče:

- Vrlo neobično iskustvo – kaže Stefan Jović i dodaje:

- Ali, kako su nam rekli, tek za sat vremena ćemo osećati sve blagodeti ovog tretmana – zaključio je Jović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adaptacija

    25. septembar 2014 | 21:45

    Na - 50,a onda na -110?!

  • danas

    26. septembar 2014 | 00:22

    To se zove Krio Komora i vec se oko desetak godina koristi za oporavak sportista.. A takodje i normalni ljudi mogu da je koriste.. Ucinak je prepoznatljiv poste 6-7 terapija .. Krece se od 1minuta pa do 4 minute zavisi od izdrzljivosti.. Kosa mi je zamrzla i dlacice u nosu posle 3 min :)

  • DV

    26. septembar 2014 | 06:52

    A jel na toliko zamrznuta i prava KK Crvena Zvezda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA