TELEGRAF OTKRIVA: Ovo je navijač koji je uhapšen zbog napada na Lazara Markovića!

Dragutin Barać ranije je proveo tri meseca u pritvoru zbog pretnji novinarki Brankici Stanković, ali je tužilaštvo kasnije odustalo od krivične prijave

  • 12

Navijač Partizana Dragutin Barać uhapšen je u subotu zbog sumnje da je ošamario fudbalera "crno-belih" Lazara Markovića posle utakmice Partizan - Sloboda.

Marković je napadnut kad je desetak navijača Partizana, među kojima su bile i vođe "Alkatraza", najveće navijačke skupine "crno-belih", preskočilo ogradu na južnoj tribini stadiona kako bi se "objasnili" s fudbalerima koji su išli prema svlačionicama. Navijači su igrače vređali, drali se na njih, a jedan od njih je ošamario Markovića. Interesantno je da je Marković dva dana kasnije izjavio da nije udaren već samo odgurnut, a da se sve dogodilo u prisustvu velikog broja policajaca i pripadnika obezbeđenja.

Barać je posle hapšenja u subotu sproveden na saslušanje kod istražnog sudije, koji mu je odredio priotvor do mesec dana. Više javno tužilaštvo podnelo je zahtev za istragu protiv Baraća kojim se tereti za krivično delo nasilja na sportskoj priredbi, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Policija je ranije privela trojicu navijača Partizana M. R., Ž. T. i R. P, svi su pripadnici navijačke grupe Alkatraz, koji su osumnjičeni da su preskočili ogradu da bi se obračunali sa igračima. Oni su uz prekršajnu prijavu izvedeni pred sud koji im je izrekao novčane i zatvorske kazne, uz jednogodišnju zabranu prisustvovanja utakmicama.

Barać je krajem 2009. bio osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti novinarke Brankice Stanković na utakmici Partizan - Šahtjor, proveo je tri meseca u pritvoru, ali je tužilaštvo kasnije odustalo od optužnice, jer je ona podneta od strane neovlašćenog lica?!

Navijači Partizana su tada vređali novinarku B92 i sa tribina skandirali "Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija", aludirajući na ubistvo poznatog novinara. Skandiranje je bilo praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke, koja je predstavljala Brankicu Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOVIN LUDNICA 1970

    19. mart 2012 | 16:51

    JASMINA ,GLEDAJ SVOJA POSLA, DECKO JE PROVEO VISE GODINA NA TRIBINI ,NEGO STO TI IMAS GODINA, VISE VOLI TAJ PARTIZAN OD SVIH IGRACA!!!

  • PADINJAK

    19. mart 2012 | 16:52

    BARAC NIJE KRIV!!

  • LK

    19. mart 2012 | 17:00

    JEDAN JE BARAC!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA