Jel' to ta atmosfera u reprezentaciji? Stojkoviću niko nije čestitao posle odbranjenog penala! (VIDEO)

Jedan od najzaslužnijih pojedinaca za izbegavanje bruke u Jerevanu nije dobio one iskrene i spontane čestitke koje dokazuju zajedništvo u jednom timu

  • 54

Skepticizam se uvukao u Srbiju posle neinspirativne igre naše reprezentacije protiv Jermenije i jedva izvučenog remija u Jerevanu (1:1).

Osim Zorana Tošića koji je u poslednjem momentu postigao gol za konačan rezultat, ogromna zasluga za izbegavanje maksimalne bruke na startu kvalifikacija idu golmanu Vladimiru Stojkoviću.

Da je naš iskusni čuvar mreže kojim slučajem primio gol sa bele tačke, u tom momentu bi bilo 2:0 za Jermeniju, i verovatno bi se tek tad srušile sve nade da će Srbija doći do preokreta ili makar tog jednog boda.

Golman Makabija iz Haife ne samo da je sjajno "pročitao" u koju će stranu šutirati Pizeli da bi pravovremeno odreagovao, nego je uspeo da još brže ustane i na drugoj strani odbrani još jedan šut istog igrača, koji je naleteo na odbijenu loptu.

Nije prvi put da Stojković ovako spašava svoje ekipe, ali ono što je mnogima upalo u oko je i to da posle herojske odbrane nije bilo karakteristične proslave saigrača. Valjda je nekakav običaj da nakon tako bitnih dešavanaja na terenu ostali fudbaleri odaju priznanje svom golmanu.

Ako se setimo dobro poznate odbrane penala Lukašu Podolskom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, našem golmanu su prilazili saigrači koji su u euforiji čestitali nakon intervencije zbog koje je Srbija ostala neporažena protiv Nemačke.

To je oslikavalo zajedništvo i timski duh 2010. godine. Spontane, iskrene sitnice. U Jerevanu nismo videli nešto slično. Zato se s pravom pitamo: da li u našoj reprezentaciji zaista vlada dobra atmosfera?

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abcd

    13. oktobar 2014 | 13:48

    Pa ko da cestita kad odbrana nije potrcala da odbijenu loptu izbaci van sesnaest. A onda se posle takvog ponasanja javlja Kolarov sa onakvom izjavom. Svako dobro im zelim ali mene fudbaleri Srbije vise nece videti na stadionu. Dosta je bilo, jedini su sportisti koji samo uz podrsku navijaca mogu da urade nesto. Umisljene zvezde koje misle da svi treba da im se klanjamo.

  • Milan

    13. oktobar 2014 | 14:13

    Atmosfera je odlicna,kolarov je zaduzen za atmosferu i odbranu cele reprezentacije od nas frustriranih malih ljudi(navijaca)!!! moze da misli ko sta hoce al STOJE JE CAR!!!

  • Lose

    13. oktobar 2014 | 14:56

    Iskljucivi krivac je Karadzic koji je doveo ovog selektora. Katastrofa. Nece u Srbiju da zivi, nece u Pazovu, poziva Danka Lazovica alooo, ono kao da pokaze da prati domace klubove pa ajde nekog ko je bio reprezentativac. Uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA