Kako je Milan Lučić postao omraženi hokej zlikovac u Americi! (VIDEO)

Američki mediji ga nazivaju "starim dobrim zlikovcem" i pišu o njemu kao igraču koga u više gradova mrze nego što ga vole. Jedino se pristalice njegovog Bostona i dalje kunu u njega i obožavaju ga bezuslovno

  • 8

Jedini srpski hokejaš u NHL ligi, Milan Lučić postao je jedna od omraženih ličnosti tog sporta u SAD. Momak koji je nekada bio jedan od omiljenijih igrača u ledenim halama širom Severne Amerike zbog svoje beskompromisne borbe i čestih tuča sa protivnicima, upravo zbog toga je sada na tapetu navijača svih ostalih timova u ligi.

Američki mediji ga nazivaju "starim dobrim zlikovcem" i pišu o njemu kao igraču koga u više gradova mrze nego što ga vole. Jedino se pristalice njegovog Bostona i dalje kunu u njega i obožavaju ga bezuslovno. U Detroitu i Montrealu mu zvižde, u Bafalu su zahtevali nejgovu glavu, a u Vankuveru, koji je interesantno njegov rodni grad, žele da mu se osvete.

Pisalo se o tome da se od njega traži više samokontrole, a kako je on na to reagovao pokazao je i poslednji meč, protiv Montreala, na čije navijače i igrače i strašan pik. Kako je došlo do toga da momak koga su obožavali svi ljubitelji ovog sporta dođe do te pozicije prikazaćemo vam ukratko.

Prema nekim podacima, nezvaničnim, Milan Lučić je Dejvida Klarksona udario devet puta u dosadašnjoj karijeri. Sve je počelo u decembru 2007. godine kada ga je nokautirao desnim krošeom, a u sledećoj tuči njih dvojice Klarkson je ponovo završio na leđima.

- Imate momke koji znaju da postižu golove, tuku se i udare, a mislim da je Lučić jedan od onih koji rade sve tri stvari - rekao je jednom prilikom Klarkson.

Što se tiče gradova u kojima bi ga bukvalno rastrgli, evo i razloga zašto je takva situacija sa njim. U Bafalu 2011. godine je svom snagom iz punog zaleta se zabio u Rajana Milera, koji je fizički dosta slabiji i na kraju završio na tronedeljnom bolovanju zbog potresa mozga, a on je posle toga izjavio da misli da je Lučić g**no.

U Detroitu, u prvoj utakmic četvrtfinalne serije prošlog proleća prišao je sa leđa Deniju De Kiseru i palicom ga udario u prepone u trenutku kada niko nije video, ali je to snimila televizijska kamera i kažnjen je novčano 5.000 dolara.

U rodnom Vankuveru ga ne vole, iako to nije zaslužio svojim potezima na ledu, već iz jednog jednostavnog razloga. Zato što je predvodio Boston do pobede u sedmom meču finala NHL lige i osvojio čuveni Stenli kup.

Te večeri su izbili neredi u gradu, a 2012. godine je pravoslavna crkva koju posećuju njegovi roditelji na meti vandalskog napada upravo zbog toga. Na kraju je i on sam napadnut u jednom baru, a on je posle toga izjavio da nema više potrebe da brani svoj grad i ljude u njemu, jer je zgađen time što su uradili.

I na kraju kao šlag na torti, se nalazi Montreal, gde ne mogu da ga smisle ni igreči ni navijači sa kojima ima prilično dugu tradiciju i veliki broj sukoba. U martu ove godine, Aleksej Emelin je uleteo pod noge Lučiću i palicom ga oborio, ali nije želeo da se tuče već je ostao da leži na ledu, što je izazvalo Srbina da kaže kako je igrač Kanadiensa kukavica zbog toga.

Nešto kasnije pred drugu utakmicu plej-ofa između Bruinsa i Montreala, novinari su ga pitali da li mrzi Kanadiense, a on je odgovorio potvrdno i rekao da je prirodno naučiti da ih mrziš, a bitke koje je bio s njima su ga definitivno naterale na to.

Tokom te iste serije bio je svojevrstan obračun između njega i Dejla Visa. Prvo je srpski hokejaš burno proslavio svoj gol, a onda mu je na isti način uzvratio i Vis da bi sve kulminiralo tokom pozdravljanja kada je Lučić pretio protivniku uz reči: "Ubiću te sledeće godine"!

Ovo se nastavilo i prošlog meseca kada je igrač Bruinsa kažnjen sa 5.000 dolara zbog nepristojnog gestikuliranja ka navijačima Montreala, a u četvrtak je se tradicija nastavila kada je patosirao Jiržija Sekača nakon čega je ušao u klinč sa ostalim hokejašima Kanadijensa.

Posle svega ovoga je jasno da je njegov fitilj kratak i da lako plane, ali i da se neće tek tako smiriti. Sada je samo pitanje da li će se zameriti i gledaocima iz drugih gradova, ali možda će ga posle svega ovoga oni namerno provocirati kako bi ga naterali da načini ponovo neku sličnu stvar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    15. novembar 2014 | 11:45

    Завршиће Србин у Хагу!

  • eej breeee

    15. novembar 2014 | 11:13

    Pa naravno kad ih je sve pislao na ledglancanje

  • ..M@skulin

    15. novembar 2014 | 13:44

    Kladim se da se sad Hrvati tripuju da jw Lucic njihov!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA