ŠTA JE SLEDEĆE? Ova nedelja novembra donosi šokantne stvari u fudbalu! (VIDEO)

Između 17. i 23. novembra se u poslednjih 20 godina dešavalo mnogo toga što je obeležilo fudbalsku istoriju

  • 4

Fudbalski momenti kojima se uopšte nismo nadali tokom utakmica postaju slike koje ćemo uvek pamtiti. Bilo da su pitanju interesantni trenuci, ili nekakvi incidenti, praktično postaju najvažniji detalj po kom je jedan fudbalski meč obeležen.

U poslednjih 20 godina dosta toga se događalo baš u trećoj nedelji novembra, između 17. i 23.

Pogledajte kojih pet momenata izdvajamo kao epske u istoriji fudbala.

POSLEDNJI DAN KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL 1994 (SAD)

Verovatno najdramatičniji dan u istoriji međunarodnog fudbala bio je 17. novembar 1993. godine.

Portugalija, Švajcarska i Italija su se borile za poslednja dva mesta na Svetskom prvenstvu u SAD 1994. godine. Italija je uspela minimalnim rezultatom da savalada Portugalce, a u međuvremenu je Engleskoj trebalo čudo: sedam golova protiv San Marina i da Poljska pobedi Holandiju.

Poljaci nisu uradili svoj deo posla, a uvek ismevani San Marino je uspeo da postigne najbrži gol u istoriji kvalifikacija za SP - 8.3 sekunde. Englezi su na kraju napravili preokret, ali nisi uspeli da se plasiraju.

Danska je u jednom momentu bila lider svoje grupe, ali je uprskala stvar u poslednjoj utakmici - imali su isti broj bodova i gol-razliku kao Irci. Irska je ipak otišla dalje jer je primila i dala četiri gola, i to je jedan jedini put da je taj faktor odlučio plasman. Danci su ostali bez Mundijala iako su sa dva primljena gola na 12 mečeva imali titulu najbolje odbrane kvalifikacija.

Još jedan šok je bio kad su Francuzi, predvođeni Erikom Kantonom, poraženi od Bugarske 2:1.

Zanimljivo, Francuzima je za plasman na trebao bod iz dve poslednje domaće utakmice protiv Izraela i Bugarske. Protiv Izraela su vodili 2:1 do 83. minuta, a potom izgubili 2:3. Poveli su i protiv Bugarske, ali ih je srušio Kostadinov s dva gola. Ovaj drugi pao je u poslednjim momentima utakmice.

ANRIJEVA RUKA

Do tog 18. novembra 2009. godine, Tijeri Anri je uživao planetarnu slavu. Svi su ga voleli zbog majstorskih veština koje je pokazivao u Arsenalu.

Ali revanš meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine između Francuske i Irske je sve srušio.

Anriju niko neće oprostiti što je gol u završnici koji je srušio Irce postigao rukom. Pogotovo posle izjave koju je potom dao:

- Da, igrao sam rukom, ali ja nisam sudija. Nisam namerno, ali tačno je da sam igrao rukom. Bio sam u šesnaestercu, a ispred mene su bila dva defanzivca. Lopta se odbila o moju ruku, sudija to nije video i nastavio sam akciju. I pored toga - srećan sam što smo prošli na Svetsko prvenstvo.

PRASEĆA GLAVA ZA FIGA

Bivši portugalski fudbaler Luis Figo uradio je neoprostivu stvar - iz Barselone otići u madridski Real sigurno je najkontroverzniji potez u španskom fudbalu.

Nakon pet godina provedenih na "Nou Kampu", 2000. godine je presekao Figo i obukao dres ljutog rivala, i do tada navukao bes navijača koji su ga to tada voleli.

Kada je 2002. godine došao kao igrač Reala na "Kamp Nou", navijači su ga gađali svakakvim predmetima, a "municiju" je činila praseća glava, bačena u momentu kada je Figo izvodio korner tokom "El klasika".

TOTENHEMOVA NAJUBEDLJIVIJA POBEDA

Druga najveća pobeda u istoriji Premijer lige desila se 22. novembra 2009. godine. Totenhem je tad unakazio Vigan rezultatom 9:1. Pre ekipe iz Londona, jedino je Mančester junajted uspeo da da čak devet golova svom protivniku.

Te 2009. godine je Džermejn Defo bio petostruki strelac.

RONALDINJO DOBIO OVACIJE OD REALOVIH NAVIJAČA

Jeste Lionel Mesi fudbaler Barselone sa najviše golova za svoju ekipu u "El klasiku". Dva puta je postizao het-trik i deo je malog društva koji čini istoriju jednog od najpopularnijih derbija na svetu.

Ali Mesi nije uradio ono što je 19.novembra 2005. godine uspeo slavni Ronaldinjo.

Pobedila je Barselona rezultatom 3:0 popularne "galaktikose", a ceo meč je bio u znaku brazilskog majstora. Postigao je dva gola i još jednom oduševio svet - toliko da je dobio aplauze i ovacije od navijača madridskog Reala, na stadionu "Santjago Bernabeu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da da !

    19. novembar 2014 | 15:16

    Ronaldinjo najbolji igrac u istoriji fudbala ⚽

  • Delija

    19. novembar 2014 | 15:58

    Kakav igrač Ronaldinho,ovi novi fudbaleri su samo senke kao neki manekeni....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA