DELIJE, MARAKANA JE PROŠLOST: Dobrodošli na stadion "Rajko Mitić"!

Posle 50 godina upotrebe tog nezvaničnog naziva, na Skupštini kluba je odlučeno da stadion od sada zvanično nosi ime prve Zvezdine zvezde

  • 52

Ono što se pominjalo prethodnih dana sada je dobilo i potvrdu. Na sednici Skupštine Crvene zvezde jednoglasno je izglasano da Marakana promeni ime i od sada će se stadion crveno-belih zvati "Rajko Mitić" po prvoj Zvezdinoj zvezdi.

Jedna od glavnih tačaka na današnjoj sednici i koja je zanimala sve navijače jeste da li će se usvojiti predlog da najveći srpski stadion ponese ime jednog od njaboljih posleratnih fudbalera koji je igra na ovim prostorima i legende kluba što se na kraju i dogodilo.

Od svih prisutnih svi su glasali za novo ime stadiona i niko nije bio protiv. Na taj način će nezvanično ime Marakana, po ugledu na čuveni stadion u Rio de Žaneiru otići u istoriju posle 50 godina korišćenja, a od sada umesto zvaničnog naziva "Stadion Crvena zvezda" koristiće se ime "Rajko Mitić".

Inače, Rajko Mitić je legenda kluba i nosilac je titule prva "Zvezdina zvezda". Za crveno-bele je igrao 13 godina i dres oblačio 572 puta, a 262 puta je tresao protivničke mreže kluba u kome je proveo skoro čitavu karijeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krk

    21. decembar 2014 | 13:51

    Stadion se nikad zvanicno nije zvao Marakana, vec Stadion Crvene Zvezde. Stadion ce se i dalje zvati Marakana, samo sto ce joj zvanicno ime biti Rajko Mitic!!!

  • grobar do koske

    21. decembar 2014 | 14:20

    DELIJE,MRAKana JE PROSLOST,ISTO KAO STO STE I VI I VAS KLUB PROSLOST !!!! NEMATE VISE NI PROSLOST,A NI SADASNJOST,KAO NI BUDUCNOST ..XXAAXXAA..CAO,NEMA VISE..SAH,MAT,KATANAC..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Jaa

    21. decembar 2014 | 13:39

    MARAKANA.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA