• 8

Večna lista strelaca KK Partizan: Iznenadiće vas 3. i 5. mesto!

Teško je očekivati da će skoro neki igrač ući u Top 10, ali evo trenutno kompletne liste

  • 8

Partizan bi u liku Vanje Marinkovića konačno mogao da dobije košarkaša koji bi ušao u listu od 10 najboljih strelaca.
Crno - bela poenterska istorija je isuviše bogata i u nju se teško ulazi. Dovoljno je reći da je poslednji koji se probio na listu najboljih poentera jeste Dušan Kecman, a pre njega Predrag Drobnjak.

Partizanovih 12 veličanstvenih u prošloj deceniji.

Zanimljivo je da od aktivnih igrača koji bi mogli uz još koju sezonu da se nadaju jednom od Top 10 mesta samo su Kosta Perović i Novica Veličković u kakvoj takvoj prilici, pod uslovom da se opet vrate u Humsku.

Da bi se ime našlo među najvećim poenterima svih vremena jednog kluba jeste da što više sezona provede u dresu istog. S obzirom da je mladi Marinković u 16. godini dobio priliku da postigne prve koševe, jasno je da ukoliko se zadrži nekoliko sezona, uz svoj prepoznatljiv napadački potencijal bude prvi igrač posle nekoliko sezona koji će imati priliku da uđe u večnu listu strelaca Partizana.
Prema dostupnim podacima, trenutna lista izgleda ovako:
1. Dražen Dalipagić 8.278

2. Dragan Kićanović 6.520
3.
Miodrag Marić 4.688
4.
Miroslav Berić 4.507
5.
Radovan Radović 4.188
6.
Miloš Bojović 4.086
7.
Dušan Kecman 3.897
8.
Goran Grbović 3.889
9.
Predrag Drobnjak 3.775
10.
Haris Brkić 3.740
Luka Bogdanović se tokom ove sezone probija ka 40. mestu, a Milenko Tepić ka 20.
Na kraju sezone, doćiće do osveženja liste između 10. i 40. mesta, ali sam vrh će ostati netaknut.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuk

    Njbolji igraci Partizana su Drazen Dalipagic,Dragan Kicanovic,Vlade Divac,Sasa Djordjevic,Predrag Danilovic,Zarko Paspalj,Goran Grbovic, Boban Petrovic,Dragutin Cermak,Nikola Pekovic,Vlado Scepanovic,Dusan Kecman,Mica Beric,Danko Cveticanin,Zarko Obradovic,Zeljko Rebraca,Nenad Krstic,Milos Vujanic, Dejan TomasevicHaris Brkic,Novica Velickovic,Dejan Milojevic,Petar Bozic,Vule Avdalovic,Zarko Zecevic,Uros Tripkovic,Bogdan Bogdanovic,Dragan Todoric,Milenko Savovic,Aleksandar Cubrilo,Arsenije Pesic.Aleksandar Rasic,Kosta Perovic

  • Nenad

    Koliko mi je poznato i Peter Vilfan je jedan od legendarnih kosgetera Partizana. U sezono 85/86 je dao preko 1000 poena za samo jednu sezonu, sto nikome nije poslo za rukom. Mislim da mu je u regularnoj sezoni bio prosek 30,3 kosa po utakmici.

  • amel cg

    Rano je otiso,a toliko je postigo,jedan je jedini Haris Brkic.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima