Jugoslavija izbegla sličnu nesreću: Partizanov igrač hteo da iskoči iz aviona! (FOTO)

Avion u kom se nalazila A i B reprezentacija Jugoslavije bez točkova sletela na batajničkom aerodrom, samo tri godine pre velike pogibije fudbalera Mančester Junajteda

  • 2
Minhenska tragedija Mančester junajted Foto: Telegraf

Vest o Minhenskoj tragediji i pogibiji fudbalera Mančester junajteda šokirala je Beograd i Jugoslaviju, a mnogi su prve informacije medija dočekali sa jezom i sećanjem na nesreću koja se dogodila tri godine ranije na batajničkom aerodromu.

Tog 21. oktobra 1955. godine, A i B reprezentacija Jugoslavije se vraćala iz Engleske. Seniori su igrali u Dablinu i pobedili Republiku Irsku sa 4:1, dok su mladi poraženi upravo u Mančesteru od Engleske (5:1).

Mrak se spuštao nad glavnim gradom kada je novinarima, ali i svima koji su ih čekali, javljeno da avion treba da sleti na aerodrom. Prolazili su minuti, ali ekspedicija nikako da se spusti.

57 GODINA OD MINHENSKE TRAGEDIJE: Šta se stvarno desilo i kako je ekspedicija Junajteda poginula?

Pogledajte program i ulaznicu sa nezaboravne utakmice! (FOTO)

U jednom trenutku čule su se sirene i zvona bolničkih i vatrogasnih kola. Avion sa fudbalerima Jugoslavije doživeo je manji udes i bio je prinuđen da sleti bez točkova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kroz desetak minuta pojavili su se fudbaleri. Svi su bili uzbuđeni i srećni što se sve dobro završilo. Ali, daleko od toga da ih panika nije uhvatila. Miloša Milutinovića, tadašnjeg fudbalera Partizana, su jedva zadržali da ne iskoči iz aviona koji je na trupu jurio po pisti.

Fudbaleri Jugoslavije su tada imali dosta sreće. Tri godine kasnije, ekspedicija Mančester junajteda nije ''podelila'' njihovu sudbinu.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA