Voznjacki povređena, Kvitova prva na svetu?

Voznjacki izgubila od Radvanske 1:2 u četvrfinalu Sidneja

  • 0

Poljakinja Agnješka Radvanska pobedila je prvu teniserku sveta Karolinu Voznjacki 3:6, 7:5, 6:2 u vrlo uzbudljivom i poslednjem četvrtfinalnom meču turnira u Sidneju.

Prvorangirana Dankinja je napustila teren u suzama zbog povrede levog članka, samo pet dana pred Australijan open. Tako je otvoren put Petri Kvitovoj, da osvajanjem turnira dođe do prve pozicije na WTA listi.

Voznjacki je servirala za pobedu u drugom setu kada je povela sa 5:4. U sledećem odlučujućem setu, Voznjacki je pri rezultatu 1:2 uzela medicinski tajmaut zbog iščašenog zgloba leve ruke. Međutim, to je bilo dovoljno samo za još jedan gem protiv Radvanske.

- Nadam se da nije ništa ozbiljno. Posebno mi je bilo teško u trećem setu. Sutra ću da proverim da li je sve u redu, tako da se nadam najboljem - rekla je Voznjacki i dodala da ne razmišlja o rang listi.

Radvanska će u polufinalu igrati sa Viktorijom Azarenkom, koja je pobedila Marion Bartoli.

Ranije je potencijalna nova igračica sveta Petra Kvitova dosta lako pobedula 21. teniserku Danijelu Hantuhovu 6:0, 6:4.

- Stvarno sam igrala dobro, pogotovo u prvom setu. Razmišljala sam sinoć kako mrzim da igram po vetru, ali je sve bilo u redu. Više problema imam kada sam u Americi, ali ovde vazduh nije toliko vlažan - rekla je Kvitova, koja je inače asmatičar.

- Imam šansu da budem prva na svetu, ali su ispred mene dva meča, i to jedan protiv Na Li - rekla je Čehinja.

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA