Srpski klubovi žele belgijski sistem, sporni Zvezda i Partizan?

Svi su izgledi da bi od naredne sezone mogli da gledamo neku novu Jelen Superligu

  • 4

Srpski fudbal bi od naredne sezone mogao da dobije novo odelo! Ideju koju je predočio predsednik Čukaričkog Dragan Obradović, prihvatila je većina klubova u JSL koji žele promene i novi sistem.

Sistem po uzoru na Poljsku ili Belgiju, o kom smo ranije pisali, gde bi se igrao plej-of i plej-aut, a nakon toga jednokružni sistem. Superliga bi tada brojala 12 klubova.

- Ogromna većina superligaša odlučila se za promenu sistema takmičenja i oni su Zajednici Superlige dostavili pismene izjave o tome. Mi ćemo na našem sledećem Izvršnom odboru, koji je zakazan za 18. februar, pričati, između ostalog, i o ovom detalju koji je vrlo važan - rekao je za Novosti direktor Superlige Vladimir Bulatović i dodao:

- Postoji jasno definisan predlog da posle 30 kola odigranih po dvokružnom sistemu osam najboljih timova ide u plej-of, a ostalih osam u plej-aut. Realno, letnja i zimska pauza su predugačke. U slučaju da se sistem takmičenja produži, imali bi čak 37 takmičarskih utakmica, kraću letnju pauzu, a na neki način bismo se približili, po kalendaru, vodećim evropskim fudbalskim ligama.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Po tom predlogu broj klubova se ne bi smanjivao, nego bi se na kraju regularnog dela sezone igrao plej-of ili plej-aut. Za sada je, koliko vidim, u predlogu sporno jedino da li bi se bodovi osvojeni na kraju regularnog dela sezone delili sa dva.

Novosti navode i ono što se već nekoliko meseci spekuliše, a to je da su glavni protivnici tog deljenja bodova Crvena zvezda i Partizan, te da su predsednik Zajednice Zoran Šćepanović i direktor Bulatović u Turskoj razgovarali sa večitima.

Prvi deo sezone bi se igrao kao i sada - dva kruga po 15 kola, dok bi u drugom delu usledila podela po osam timova u jednokružnom bod sistemu od sedam kola. E sad, neki klubovi su za 16 timova u JSL, a neki za 12. Sezona bi trajala 11 meseci, od druge nedelje jula do prve nedelje juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    10. februar 2015 | 23:00

    Dva "velika" kluba u Srbiji au uzrok svega loseg u sportu

  • Goran

    11. februar 2015 | 01:17

    Sve normalne drzave imaju ligu i bod sistem a mi stalno nesto izmisljamo

  • milosch07

    11. februar 2015 | 05:24

    Ja sve razumem, da od 12 klubova bude trokruzni ili cetvorokruzni sistem, ali playoff u fudbalu to je sranje ... samo neznam da li ce da se igra u 2 ili 3 dobijene utakmice ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA