VIDIMO SE U BEOGRADU 2017. Srbija se sa zlatnom Ivanom i srebrnim Asmirom vraća sa EP!

Srbija je osvojila dva odličja na upravo završenom šampionatu Evrope u dvorani, a sledeći nas očekuje za dve godine u Beogradskoj areni gde očekujemo da se još naših atletičara pridruži Španovićevoj i Kolašincu kao osvajači najsjajnijih medalja

  • 3

Pala je zavesa na 33. po redu Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici održano u Pragu sa koga se atletičari Srbije vraćaju sa dve osvojene medalje. Naredni šampionat "starog kontinenta" biće podržan u Srbiji 2017. godine.

Tokom prethodna četiri dana imali smo prilike da uživamo u fantastičnim rezultatima, veštinama i pravim podvizima takmičara koji su svojim dostignućima podsetili na najslavnije dane "kraljice sportova", naročito kada su bili u pitanju srpski predstavnici koji su još jednom reprezentovali svoju zemlju na pravi način.

Mali i Jevrosimović preuzeli zastavu domaćinstva za EP 2017! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvo nas je obradovao Asmir Kolašinac osvajanjem srebrne medalje u bacanju kugle čime je uspeo da osvoji još jedno odličje na šampionatima Evrope, a kako je i sam rekao, iako nije uspeo da odrani zlato od pre dve godine, ovo srebro ima veću težinu nego medalja iz Helsinkija 2013. godine.

BRAVO, ASMIRE! Kolašinac osvojio evropsko srebro u Pragu!

Ovo je Asmirov hitac vredan srebrne medalje! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za potpunu ekstazu u Srbiji se u subotu pobrinula Ivana Španović koja je naterala sve da budu prikucani za male ekrane u trenucima dok je trajalo finale u skoku u dalj. Heroina srpske atletike je skakala i doskočila do zlatne medalje sa novim nacionalnim rekordom i drugim rezultatom u istoriji tog takmičenja.

ZLATNA I MAGIČNA IVANA! Španovićeva prvak Evrope sa 6,98! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PAO JE REKORD SRBIJE: Ovim nebeskim skokom je Ivana Španović donela zlato Srbiji! (VIDEO)

Dugo će se prepričavati ne samo njen skok od 6,98 metara kojim je došla do prvog odličja za Srbiju u ženskoj konkurenciji u zatvorenom posle 50 godina, kao i uopšte prvu medalju u istoriji naše atletike koju je osvojila takmičarka u pojedinačnoj konkurenciji, već i o tome da odavno jedna atletičarka nije bila toliko dominantna u odnosu na ostale takmičarke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ZA SVA VREMENA! Sve medalje Ivane Španović pod zastavom Srbije!

NIJE MOGLA DA SAKRIJE EMOCIJE! Ovako je plakala Ivana Španović dok je slušala “Bože pravde” (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Plakala je Ivana dok je na pobedničkom postolju slušala "Bože pravde", a plakala je u tim trenucima zajedno sa njom čitava zemlja, ali vremena za odmor neće imati, ni ona, a ni ostali atletičari. Već na leto ih očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Pekingu, gde imamo razloga da se nadamo novim supesima, ne samo Španovićeve i Kolašinca, već i Bekrića, Jelače, Terzićeve...

Suze Ivane Španović dok je slušala Bože pravde! Plačemo i mi (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

NEVEROVATNO!! Telegraf predvideo sa kojim rezultatom će Ivana Španović pobediti na EP! (VIDEO)

Što se tiče dvoranskih evropskih prvenstava pred Srbijom je još veći zadata, jer će upravo Beograd za dve godine dočekati u "Areni" najbolje atletičare i atletičarke "starog kontinenta". Mi se samo nadamo da će naši biti još uspešniji tada i da će se i Ivani, ali i ostalima ostvariti želja da slušaju srpsku himnu pred svojim navijačima u Beogradskoj areni.

Ono što je Ivana Španović napisala posle osvajanja zlata na EP će vas naježiti! (FOTO)

Vidimo se u Areni 2017. godine!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarev grad

    8. mart 2015 | 23:59

    To smo mi srbi nek crknu dusmani... Atletika, kralj tenisa, kosarka,vaterpolo, !!! Odbojka i rukomet znaju da iznenade prijatno... Plus fudbaleri kao pojedinacne zvezde u svetskim klubovima ambasadori zemlje... I na kraju 2najveca uma sveta TESLA I PUPIN !!! Sad znam zasto nas mrze... To ima samo srbija... !!! To se ne kupuje!

  • polat

    9. mart 2015 | 07:26

    To su oni koji brane boje svoje domovine bili oni srbi ili bosnjaci i ovo je najbolji primer kako obicni ljudi ne prave kompromis na temu nacionalnosti vec to rade politicari.Sta reci osim svaka im cast na rezultatima Spanoviceva i Asmir i zgodni i uspjesni a mozda bi bili i pravi par u privatnom zivotu...ko zna....Bravo !

  • ...

    9. mart 2015 | 11:00

    Svaka cast!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA