ŽELITE DA BUDETE KAO IVANA ŠPANOVIĆ? Evo šta morate da uradite za to!

Srpskoj atletskoj kraljici radni dan počinje u 7 ujutru, a završava se u 10-11 uveče. Ona je otkrila od čega joj se on sastoji i samim time pokazala koliko muke, truda i napora je potrebno da bi bila na nivou na kome je i na poziciji trenutno najdominantnije takmičarke u svojoj disciplini

  • 15

Ivana Španović je apsolutna heroina Srbije! Evropska šampionka u dvorani je svojim medaljama i rezultatima postala pravi idol svih mladih u Srbiji. Devojčice žele da jednog dana budu kao ona, dok joj one nešto starije zavide na izgledu i volele bi da i one budu tako zgodne i atraktivne.

Međutim, sve to Ivani nije palo sa neba i do svega toga je morala da dođe mukotrpnim radom, uz mnogo odricanja, a iza njenih veličanstvenih skokova kojima se divimo stoji mnogo, mnogo uloženog truda i napora. Dovoljno je samo pogledati kako izgleda jedan njen dan i šta sve ona radi tokom njega da bi postala to što jeste.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srpska atletičarka je to otkrila u intervjuu za "Sport" gde je opisala kako izgleda jedan njen dan tokom priprema, kako počinje u 7 časova ujutru i traje 13 sati, kao i šta joj pada najteže i bez čega ne može da ga zamisli.

- Ustajem između sedam i pola osam ujutru, onda popijem kafu i doručkujem, pa odem na trening u devet sati i treniram do 11. Onda je na programu relaksacija i ručak oko jedan popodne i odmaram do četiri. Tada počinje drugi trening, a posle njega idem na masažu i oporavak. Na spavanje odlazim rano oko 10-11 sati uveče - ispričala je Ivana za "Sport".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Španovićeva otkriva da ne voli kada ide na pripreme i da više voli kada je kod kuće, ali i to šta joj nedostaje najviše u tom periodu.

- Ne volim da idem na pripreme, više sam za te kućne, dnevne varijante i rituale. Kada treniram, fokusirana sam na rad i nerviram se kada trening nije odrađen 100%. Tokom priprema mi najviše nedostaju moji ljubimci pas i zec, ali i prijatelji i teretana.

IFoto: Marko Todorović IFoto: Marko Todorović

Kada je kod kuće u Novom Sadu radi po sličnom programu, samo su nešto drukčije obaveze i svaki trenutak pokušava da provede u teretani koju je otvorila sa svojim verenikom Vladimirom i koja je namenjena isključivo damama.

- To je naša druga kuća. Kad nemam obaveza, zna se gde možete da me nađete. U teretani. Tu je i moj brat Nemanja koji je kuvar i vodi računa o restoranu zdrave hrane u okviru teretane i on je zadužen za moju ishranu. Pravi mi jelovnik da bude što ukusniji i raznovrsniji i vodi računa o unošenju proteina - kazala je evopska šampionka.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/Izvor: Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA