TABELA PO KOJOJ NISMO TOLIKO LOŠI: Srbija osma najgora reprezentacija Evrope (FOTO)

Orlovi se nalaze u grupi timova koji imaju po jedan bod, dok jedino amateri iz Andore i Gibraltara nisu uspeli da se pomere sa nule

  • 10

Kao kada bludni sin upadne u loše društvo i nikako da ispliva, tako i fudbalska reprezentacija Srbije ni posle pet kola ne uspeva da se odvoji od dna kvalifikacione grupe I. Samim tim i celokupnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Zvuči porazno činjenica da su od Srbije gori jedino amateri iz Andore i Gibraltara koji posle pet mečeva nemaju nijedan bod na svom kontu. Međutim, nije ni za očekivati da ga osvoje u skorije vreme, jer je kod njih gol ravan trofeju. Pogotovo kod Gibraltara koji je protiv Škota upisao svoj prvenac u istoriji.

Rumuni jedva pobedili Farane, Miler i Gece doneli Nemačkoj pobedu u Gruziji! (VIDEO)

S druge strane, Srbija je u istom košu sa ''fudbalskim silama'' kao što su San Marino, Moldavija, Luksemburg, Kazahstan, Jermenija i Malta. Dok smo se nekada pitali hoće li se naš nacionalni tim zaustaviti na jednocifrenom broju golova protiv većine ovih timova, danas smo dočekali da protiv Jermena moramo da se vadimo u nadoknadi vremena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sramotno je to što smo na pet mečeva postigli manje golova (ne računamo 3:0 za zelenim stolom) nego jedan Kazahstan, a identičan broj imamo sa Luksemburgom. Sramotan je i podatak da su ispred nas, po broju bodova, Lihtenštajn i Farska Ostrva, a da ne pominjemo Azerbejdžan, Gruziju i Estoniju.

Kada sagledamo tabelu ubedljivo najgorih reprezentacija u dosadašnjem delu kvalifikacija možemo samo da se zahvalimo pomenutoj Andori i Gibraltaru što nismo na samom dnu, ali nažalost ni na ovoj tabeli ne možemo da se pohvalimo da smo barem negde na vrhu. Gledajući unazad i ne računajući te bodove za zelenim stolom, Srbija je trenutno osma najgora reprezentacija u Evropi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SRBIJA PALA U LISABONU: Ni makazice Matića nisu dovoljne da se dobije Portugalija (VIDEO)

Gibraltar je na dnu sa 0 bodova i gol razlikom 1:27, Andora takođe nema bodova uz gol razliku 2:20. Potom slede timovi sa jednim bodom - San Marino i gol razlika 0:17, Malta (1:9), Moldavija (2:8), Luksemburg (3:14), Jermenija (3:6), Srbija (3:6) i Kazahstan sa gol razlikom 4:13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobednik

    30. mart 2015 | 16:03

    Nasta je ova zemlja spala,ZALOSNO!!!!!!Svako dete koje se bavi sportom sanja da zaigra za reprezentaciju i da gine za nju,ovi su dobili priliku nazalost i sta rade!!!!!!!!!!

  • Real

    30. mart 2015 | 19:44

    Oni su bruka i sramota za nas narod. Tamo se hvale nekim skupim automobilima a na terenu igraju ko babe. Pustite mlade da igraju do kraja kvalifikacija, da nas ne brukate vise...

  • Vuk

    30. mart 2015 | 18:04

    Njima je igra u reprezentaciji godisnji odmor. Cas izuzecima Nastasic, Matic. Bolje da nejdu na EP. samo bi se obrukali. Da li bi tako igrali i da je Antic ostao selektor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA