Bomba Teveza, zahuktalu Mihinu Sampdoriju zaustavio njegov bivši klub, strašni tandem Janković - Toni! (VIDEO)

Ekipa srpskog trenera poražena od direktnog konkurenta u borbi za četvrtu poziciju * Vodila je ekipa iz "grada ljubavi" 3:0 zahvaljujući svom napadačkom tandemu, a onda je Sasuolo za 11 minuta izjednačio * Bankrot Parma je odolela Interu na "Meaci" * Milan podsetio na neko prošlo vreme

  • 0
Boško Janković, FK Verona Foto: Tanjug/AP

Raspucali su se napadači u Seriji A ove subote, a gledaoci su mogli da na svakom meču da vide minimum jedan pogodak, a uglavnom ih je bilo i više. Najuzbudljiviji meč su svakako odigrale Verona i Sasuolo gde je bilo šest pogodaka, a domaći su vodili 3:0 i na kraju jedva iščupali bod,vredna pomena je i pobeda Milana protiv Palerma 2:1, dok je Inter razočarao remijem sa Parmom 1:1.

Bili su oduševljeni navijači Verone dok je tandem Janković - Toni funkcionisao fenomenalno, a to je trajal nekih sat vremena. Srpski internacionalac je asistirao iskusnom napadaču za prvi i treći pogodak njihove ekipe, dok je drugi pogodak bio malo remek-delo Gomeza.

Sve se to dešavalo do 62. minuta, a onda su reč uzeli gosti koji su za 11 minuta nadoknadili tri gola zaostatka. Bomba Karbonera sa ivice šesnaesterca je najavila bolje izdanje Sasuola, a u 77. minutu je projektil Brijence probudio uspavanu nadu u izbegavanje poraza koju je pretvorio u realnost Suki u 81. minutu.

Milan je konačno podsetio na one slavne dane na gostovanju na Siciliji. Ćerći je doneo prednost "rosonerima" u 37. minutu, ali je Dibala iz jedanaesterca izjednačio. Međutim pobedu gostima je doneo Menez u 83. minutu posle odličnog kontranapada.

Inter je po ko zna koji put razočarao svoje najvernije pristalice odigravši nerešeno na svom terenu sa bankrot Parmom koja se već preselila u niži rang, a možda će još više potonuti zbog finansijskih poteškoća. Fredi Gvarin je u 25. minutu udarcem sa 23. metra savladao protivničkog golmana, a lopta je na svom putu zakačila jednog od odbrambenih igrača. Ipak, na isteku prvog poluvremena "mlekadžije" su izjednačile preko Lile.

Posle nekoliko uzastopnih trijumfa Sampdorija našeg Siniše Mihajlovića doživela je poraz i to od najnezgodnijeg mogućeg rivala Fiorentine 2:0, koja joj je glavni konkurent u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Utakmica je odlučena u drugom poluvremenu kada je u 61. minutu prekaljeni Dijamanti poslao loptu u šesnaesterac, a ona prevarila sve fudbalere i golmana ekiep iz Đenove i na kraju završila u mreži bez da ju je neko dotakao. Samo tri minuta kasnije sve je razrešio Mohamed Salah koji je iskoristio svoju najveću prednost - brzinu i završio solo akciju drugim pogotkom za "violu".

Juventus je nastavio svoj pohod ka novoj šampionskoj tituli i rutinski savladao nejaki Empoli 2:0. Kao i u većem delu sezone "stara dama" se mučila, ali je onda spas došao u liku Karlosa Teveza.

Argentinac je pokazao svima kako se izvode indirektni udarci zabivši loptu pod prečku nakon kratkog dodavanja saigrača. Trijumf je potvrdio Pereira u 94. minutu.

Serija A, 29. kolo:

Roma - Napoli 1:0

(Pjanić 25)

Verona - Ćesena 3:3

((Toni 3, 62, Gomez 30 - Karbonero 70, Brienca 77, Suki 81)

Sasuolo - Kjevo 1:0

(Berardi 23)

Kaljari - Lacio 1:3

(Sau 50 - Klose 31, Bilja 60, parolo 90+2)

Palermo - Milan 1:2

((Dibala 71 - Ćerči 37, Menez 83))

Inter - Parma 1:1

(Gvarin 24 - Lila 44)

Atalanta - Torino 1:2

(Pinilja 74 - Kvaljarela 20, Glik 39)

Đenova - Udineze 1:1

(De Majo 19 - Tereo 68)

Fiorentina - Sampdorija 2:0

(Dijamanti 61, Salah 64)

Juventus - Empoli 2:0

(Tevez 43, Pereira 90+4)

Tabela: Juventus 70, Roma 56, Lacio 55,  Fiorentina 49, Sampdorija 48, Napoli 47 ... Ćezena 22, Kaljari 21, Parma 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA