Đoković odgovorio na optužbe da on i Beker varaju tokom mečeva!

- Nije neophodno da mi govori gde da serviram ili na koju stranu protivnika da šaljem udarce, zato se to ne dešava - rekao je između ostalog, srpski teniser

  • 11
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najbolji tensier sveta Novak Đoković ponovo se našao na (bezrazložnom) udaru medija nakon još jedne izjave njegovog trenera Borisa Bekera, koji je rekao da postoje način komunikacije i signali između njih dvojice tokom mečeva.

Naravno, mediji su celu tu stvar predstavili kao da Srbin i Nemac varaju.

PRLJAVA IGRA BRITANSKIH MEDIJA: Optužuju Đokovića i Bekera za varanje! A šta ćemo sa Nadalom i Šarapovom?

- Ne mislim da varamo. Ne mislim da to tako možete da nazovete. Rekao bih da postoje određeni načini komunikacije, kao što je rekao: način na koji gledate jedan drugog, način na koji "osećate" vaš boks, i kako boks "oseća" kroz šta prolazite na terenu. Mislim da je to samo nešto što vam daje podršku i samopouzdanje - počeo je izlaganje teniser na konferenciji za novinare.

- Nije neophodno da mi govori gde da serviram ili na koju stranu protivnika da šaljem udarce, zato se to ne dešava. To je više vid ohrabrenja, i pogotovo podrške, kao što sam rekao, u pojedinim momentima meča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

List "Gardijan" je konstatovao da su novinari insistirali na reči "signal", a da se Đoković "nervozno nasmejao i odgovorio":

- Pa, mislim da uz sve kamere koje su uperene u njega u boksu, verovatno biste primetili da mi on na neki način sugerirše kik ili slajs servis, bekend ili forhend. Ali opet kažem, ne možemo da se pretvaramo kao da se te stvari ne dešavaju u tenisu. Naravno, postoje momenti kada se to događa, i to ne samo među najboljim svetskim teniserima. Ovo je veoma kompetativan sport. Sami ste na terenu, i postoje određena pravila.

- Takođe, dešava se, kao što znate, da tim igrača komunicira sa njim kada ode po peškir u uglu terenu, pogotovo kada je boks tu blizini, i znate još sličnih situacija. Mislim da sve treba da bude u domenu pravila. Isto tako sudija u stolici ili supervizor treba da uvide da li je neko prekršio pravilo. Dokle god je to nešto što može da se toleriše u nekakvoj komunikaciji, sve je u redu.

Đoković smatra da je na snazi pogrešan koncept kada je u pitanju rivalstvo među igračima.

- Stvara se napeta atmosfera između dva igrača, umesto da fokus bude na pravim vrednostima i poštovanju protivnika.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montebig

    28. jun 2015 | 18:55

    Englezi jednostavno ne trpe da je neko bolji od njih,znam ih odlicno radim sa njima.,Novak pokazi ko je gazda na teniskom terenu i ko je gentlemen !!!

  • simo cabraja

    28. jun 2015 | 21:55

    Zemlja,vazduh, voda,Srbija najjbolja

  • Duda

    28. jun 2015 | 17:06

    Mogu da mu pljunu pod prozor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA