SRAMOTA FRANCUZA: Borkoviću na podijumu pustili "Hej, Sloveni", on prekinuo intoniranje! (VIDEO)

Naš najbolji automobilista bio je najbolji i tokom čitavog trkačkog vikenda u Francuskoj, a onda su se dogodila dva velika gafa organizatora prilikom ceremonije proglašenja pobednika

  • 12

Pravi skandal se dogodio prilikom proglašenja pobednika na Evropskom kupu turing automobila u Francuskoj gde je trijumfovao Dušan Borković.

Borković dominirao i trijumfovao u Francuskoj!

Ne znam kako da opišemo ono što se dogodilo prilikom izlaska na podijum najboljeg srpskog automobiliste, osim reći da je u najmanju ruku potpuna blamaža organizatora, ali i reditelja televizijskog prenosa iz Francuske i zaista ne znamo da li je to učinjeno namerno ili slučajno.

Naime, u trenutku kada se naš Borković penjao na pobedničko postolje nestao je vizuelni signal i preko čitavog ekrana nalazio se logo WTCC, odnosno Svetskog šampionata turing automobila, međutim to nije sve. Tonski prenos je nastavljen zbog čega je usledio šok i za samog Borkovića, ali i za sve gledaoce u Srbiji.

Umesto himne "Bože pravde" koja je trebao da bude puštena u čast pobednika, sa zvučnika su začulo "Hej, Sloveni", himna nekadašnje države koja nije u upotrebi još otkako je Srbija postala samostalna država.  Zato je naš automobilista kada je shvatio šta se dešava dao rukom znak da se prekine intoniranje i pusti prava himna Srbije.

Podsetimo na kraju da je naš automobilista u prvoj trci dana osvojio prvo mesto, a u drugoj drugu poziciju. Sa tim uspehom još više je uvećao vođstvo u generalnom plasmanu, pošto je sa novim 21 bodom došao da ukupno 56 bodova, 13 više od drugoplasiranog Petra Fulina.

U ETCC šampionatu sada sledi pauza do septembra, a sledeći trkaćki vikend zakazan je za početak tog meseca i održaće su u Brnu, Češkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    7. septembar 2018 | 18:53

    Da sam bio na njegovom mestu nebi mi smetala himna HEJ SLOVENI jer sam uzrastao uz tu velicanstvenu himnu nezaboravljene i neprezaljene SFRJ!

  • Panco

    28. jun 2015 | 20:47

    Evo sad smo k...li francuskinje u basketu.SRBIJA SAMPION EVROPE!!!!!

  • Mile do

    28. jun 2015 | 20:58

    Nabijamo francuzima komplekse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA