ĐOKOVIĆEV RITUAL! Novak tokom Vimbldona meditira u budističkom hramu

Najbolji svetski teniser već nekoliko godina kada igra u Londonu, vreme između mečeva provodi meditirajući u hramu Budapadipa

  • 21

Mnogo puta smo bili svedoci mentalne snage Novaka Đokovića koja ga sigurno izdvaja od svih ostalih tenisera i pravi razliku. Poslednji put je to bilo u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona kada je jasno protiv Filipa Kolšrajbera pokazao kolika je njegova psiha, praveći brejkove u 10. gemu svakog seta.

Novak opet 3:0! Deveta uzastopna pobeda srpskog šampiona

Tajna njegove fokusiranosti u prelomnim i važnim trenucima svakog meča koji igra, barem kada je u pitanju treći Gren slem u sezoni, koji je do sada osvajao dva puta i jednom igrao u finalu, sada je otkrivena i nalazi se u budističkom hramu Budapadipa, samo pola milje udaljenom od terena "Ol Ingland Klaba".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Već nekoliko godina najbolji svetski teniser dolazi u taj hram u pauzama između treninga i mečeva gde uživa u meditaciji, pokušava da se poveže sa prirodom i "puni baterije". Tamo ga često mogu sresti posetioci bilo da ga vide dok sedi ispod drveta ili na travnjaku u blizini jezera.

- Kada odsedam u kompleksu Vimbldona, volim da se opustim između mečeva boraveći u prirodi. Uživam u slušanju umirujućih zvukova žubora vode i gledajući ljude kako se opuštaju i povezuju sa prirodom - rekao je Novak posle meča sa Kolšrajberom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Njegove dolaske u hram je potvrdio i monah Framaha Batsakorn Pijobaso koji kaže da meditacije mnogo pomaže svim sportistima i ljudima koji naporno rade. Takođe, kaže da srpski teniser najčešće voli da meditira sam, obično radnim danima izjutra.

- Novak je opušten tip - Drago nam je što dolazi ovde da uživa u miru i što se opušta ovde. Kada je došao prvi put, nije bilo potrebe da se predstavlja monasima, znali smo ko je. Samo je ušao, pozdravio se i onda otišao sam da meditira. Sada ga poznajemo već neko vreme -  rekao je mohah koji kaže da u hramu ne gledaju televizor i ne posmatraju Đokovićeve mečeve.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    1. jul 2015 | 19:13

    Budizam nije religija, oni ne veruju u boga, budizam je filozofija. Meditacija nema veze sa religijom. Meditacija je nacin da iskljucis sva cula, i da se fokusiras na jednu stvar. Da pripremas mozak, telo i um na neki zadatak. Tako da meditacija se savrseno uklapa u pravoslavlje, i ne kosi se sa nasom verom. Evo meni je meditacija otici u crkvi, da se pomolim bogu. Ja tad meditiram, ne razmisljam o drugim stvarima, ne cujem nista oko mene. To je savrsena meditacija.

  • sasa

    1. jul 2015 | 18:18

    Ljudi, ako nikad ništa niste pročitali osim žute štampe ne morate ni da komentarišete! Meditacija je tišina. Meditacija je opuštanje i stanje uma. Meditacija nije samo vezana za određenu veru!

  • Hhhh

    1. jul 2015 | 16:09

    Meditacija je čudo. Ne dozvolite da vas religija ograniči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA