TRANSFERI: Potez Reala kojim će definitivno odbiti napade Junajteda na Ramosa! Zveckali novci na pomen imena srpskih fudbalera!

Pratite i dalje Telegraf Sport koji će nastaviti da vas obaveštava o svim dešavanjima na transfer tržištu ovog leta

  • 7

Bilo je vrl uzbudljivo tokom ovog dana na fudbalskoj pijaci, naročito kada su u pitanju srpski fudbaleri. Zveckali su evri i funte na pomen imena Srba, ali se zveckalo i opšteno, ali su se slabo drešile kese.

Evo i kratkog rezimea za danas:

Tankviljo Barneta je napustio Evropu i otišao u Filadelfiju.

Gaćinović u četvrtak na promociji u Ajntrahtu.

Sautempton je doveo na pozajmicu Stivena Kolkera.

Nikolu Maksimovića žele Totenhem i Roma.

Benfika i Ajntraht u borbi za Andrijom Živkovićem.

Pratite i dalje Telegraf Sport koji će nastaviti da vas obaveštava o svim dešavanjima na transfer tržištu ovog leta.

22:29 - SALAH SLETEO U RIM

Izgleda da se bliži kraj sage o tome gde će Mohamed Salah na pozajmicu. Egipćanin je prema informacijama sa Apenina sleteo na aerodrom u Rimu i sprema se za potpis ugovora sa Romom koja će za njegove usluge u narednih godinu dana platiti 1,4 miliona funti sa mogućnošću da ga otkupi na kraju sezone za 14,7 miliona.

21:52 - VALENSIJA SKUPO PLAĆA ZA GREŠKU

Valensija je prošlog septembra napravila ogromnu grešku kada se prilikom pozajmice Alvara Negreda iz Mančester Sitija obavezala da će na kraju sezone otkupiti njegov ugovor za 20 miliona funti, sa time da polovinu plate 2015, a drugu polovinu 2016. godine.

Međutim, Španac je prethodne sezone bio više nego očajan postigavši samo 5 golova na 30 mečeva, pa su "slepi miševi" u ogromnom problemu koji pokušavaju da reše nuđenjem napadača engleskim klubovima Arsenalu i Liverpulu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

21:34 - ŠVAJCARSKA LEGENDA U MLS

Pominjalo se nekoliko klubova koji su bili zainteresovani za švajcarskog veterana Trankvilja Barnetu, ali se on ipak opredelio za odlazak u SAD. Iskusni vezista je potpisao za Filadelfiju kao slobodan igrač posle godine provedene u Šalkeu.

21:17 - SARAJEVO OPER POZAJMILO GOLMANA IZ ČELSIJA

Matej Delač će i sledećih godinu dana provesti na pozajmici u Sarajevu, baš kao što je bilo prethodne sezone. "Plavci" su pristali da ga pozajme na godinu dana sa time što su sada dozvolili i da brani u evropskim utakmicama, što nije bio slučaj prethodnog puta.

21:03 - DA LI JE OVO ZNAK JUNAJTEDU DA ODUSTANE OD RAMOSA

Možda i najduža transfer priča ovog leta je prelazak Serhija Ramosa iz Reala u Mančester junajted. Svašta se tu dešavalo i svakakvih informacija je bilo, a sada se pojavila nova koja još više ubija nadu fanova "crvenih đavola" da će iskusni defanzivac stići na "Old Traford".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako piše Marka, koja je bliska "kraljevskom klubu" posle kapitenske trake, Madriđani su dali Ramosu i novi ugovor do 2020. godine koji je fudbaler prihvatio.

20:42 - LESTER AGRESIVAN U PRELAZNOM ROKU

Odlična pojačanja doveo je Lester ovog leta, ali tu ne planira da stane. Prema pisanju engleskih medija sada jure Čarlsa Aranguiza koji se nalazi na meti Bajera iz Leverkuzena i Čelsija. "Lisice" su poslale ponudu nejgovom klubu Internasionalu od 10,6 miliona funti.

20:17 - ZVEZDA JOŠ IMA ŠANSU ZA PELEA

Izgleda da priče o tome da je Žudilson Pele odbio Zvezdu kako bi ostao u domovini i zaigrao za Pakoš Fereiru nisu baš tačne i da ima šanse da se ipak doseli u Beograd. Više o tome na >>> Zvezda još nije izgubila trku za Pelea

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

19:58 - JOŠ MALO O ANDRIJI ŽIVKOVIĆU

Jutros smo pisali o interesovanju Ajntrahta iz Frankfurta za Partizanovog zlatnog Orlića, ali dobro se zna da je on stara želja Benfike koja i dalje ne odustaje od njegove kupovine, naročito pošto se očekuje da ostanu bez Nika Gaitana ovog leta.

Crno-beli ne žele da puste 19-godišnjeg igrača pre zime, ali portugalski mediji pišu da su "orlovi" uporni u tome da čitav transfer završe do kraja prelaznog roka

19:46 - PROMOCIJA GAĆINOVIĆA U ČETVRTAK

Kao što se i očekivalo Mijat Gaćinović će u četvrtak biti promovisan kao novo pojačanje Ajntrahta iz Frankfurta. Čitav posao je dogovoren u ponedeljak, što možete pročitati na >>> Ni Zvezda ni Partizan - Gaćinović ide u Bundes ligu!

19:26 - BARSELONA MERKA MORENA

Alberto Moreno je sasvim solidno odigrao sezonu u Liverpulu i trebalo bi da bude jedan od oslonaca ekipe koju sada formira Brendan Rodžers, međutim, sada se umešala Barselona. Katalonci vide španskog defanzivca kao zamenu za Adrijana koji bi mogao da pređe u Romu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

19:06 - SAMPDORIJA DOVODI TALENTOVANOG BRAZILCA

Prema pisanjima italijanskih medija, Sampdorija je ponudila 5 miliona evra brazilskom Internacionalu za momka po imenu Džeferson. Dva kluba su blizu dogovora.

18:27 - MITORGLU HOĆE U TRABZON

Grčki napadač Kostas Mitroglu je poručio treneru Trabzona da je spreman da pređe u taj klub ukoliko ga oni žele. On je pod ugovorom sa Fulamom, ali je prošle sezone bio pozajmljen Olimpijakosu. Kako za njega nema mesta na "Krejven kotidžu", on je spreman makar i na pozajmicu da ode u turski klub.

17:49 - BILIĆ JOŠ JURI SONGA

Trener Vest Hema Slaven Bilić još nije odustao od angažovanja Aleksa Songa koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici među "čekićarima". Hrvatski stručnjak se nada da bi mogao i da otkupi Kamerunca, ali je sve to još na dugačkom štapu.

17:21 - SAD BI BOLONJA BALOTELIJA

Mario Baloteli je završio svoj boravak u Liverpulu i sada pokušava da pronađe novi klub. Problematični Italijan je svojim ponašanjem izazvao gnušanje velikana evropskgo fudbala i moraće da se zadovolji manjom sredinom, a jedna od zainteresovanih ekipa je i Bolonja koja se vratila u Seriju A ove godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

16:58 - EVERTON ODBIO I DRUGU PONUDU ČELSIJA

Ni nova ponuda koju su "plavci" uputili na adresu Evertona od 26 miliona funti za defanzivca Džona Stounsa nije zadovoljila čelnike "karamela". Kako piše Dejli Telegraf iz Liverpula su poručili da nemaju nameru da prodaju igrača za manje od 34 miliona funti.

16:35 - BRIŽ ODUSTAO OD RAJKOVIĆA, A KASALICA NE DOLAZI

Prema pisanju "Sporta" belgijski Briž je odustao od kupovine Predraga Rajkovića jer nisu mogli da se dogovore sa crveno-belima oko obeštećenja. Oni su davali 2 miliona, a rukovodstvo Zvezde je tražilo milion više.

Kada je u pitanju povratak Filipa Kasalice na Marakanu od toga neće biti ništa, pošto čelnici vicešampiona Srbije ne žele da više dovode igrače ovog leta, dok 28-godišnji ofanzivac želi u Evropu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

16:18 - MAKSIMOVIĆ BIRA: ROMA ILI TOTENHEM?

Delovalo je da je Torino odlučan u stavu da ne pusti Nikolu Maksimovića ni u jedan od zainteresovanih klubova, ali se izgleda to promenilo. Menadžer srpskog reprezentativca Falji Ramadani je doneo dve velike ponude "bikovima" jednu iz prestonice Engleske, a drugu iz glavnog grada Italije.

Totenhem i Roma su spremni da plate svih 20 miliona evra za stamenog štopera koliko traži Torino, a "vučica" je navodno postigla načelni dogovor da ako proda Alesija Romanjolija odmah kupi Maksimovića.

15:54 - MILINKOVIĆ SAVIĆ NAJSKUPLJI TRANSFER U ISTORIJI GENKA

Saga oko transfera Sergeja Milinkovića Savića je pred poslednjim činom. Kako javljaju italijanski mediji sportski direktor Lacija Iglji Tare je dogovorio sve sa Genkom koji će za zlatnog Orlića dobiti 9 miliona evra plus 1,5 miliona bonusa ukoliko "neboplavi" ostvare plasman u evropska takmičenja.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Srpski reprezentativac bi tako postao najskuplji transfer u istoriji Genka, pošto bi pretekao Bentekea koji je plaćen 10 miliona i Kurtoru za koga je dato 9. Takođe bio bi među Top 10 najskupljih igrača u istoriji belgijskog fudbala na kome se nalazi i transfer Aleksandra Mitrovića u Njukasl.

15:27 - BERBATOV SE VRAĆA U PREMIJER LIGU

Spekulišu mediji na Ostrvu da će Dimitar Berbatov koji je sa uspehom igrao za Totenhem i Mančester junajted da se vrati u Premijer ligu, pošto je sa njim stupila u kontakt Aston Vila koja je takođe u pregovorima i sa Emanuelom Adebajorom.

15:05 - KOLKER NA POZAJMICI U SAUTEMPTONU

Stiven Kolker novi je član Sautemptona u koji je došao na jednogodišnju pozajmicu iz Kvins Park Rendžersa. On nije želeo da igra u Čempionšišu sledeće sezone, već da ostane u Premijer ligi, a "svecima" je neophodan bio centralni defanzivac pošto nisu uspeli da nastave saradnju sa Alderviereldom.

14:42 - VBA DOVEO ČESTERA Vest Bromvič Albion je potvrdio angažovanje Džejmsa Čestera iz Hala sa kojim su potpisali četvorogodišnju saradnju.

14:19 - KAPITEN ŠPANIJE POTPISUJE ZA REAL

Supertalentovani Hesus Valjeho je kapiten španske selekcije do 19 godina, a za njega je dobrani zagrizao Real iz Madrida gde smatraju da je defanzivac Saragose budućnost španskog fudbala. Dva kluba su navodno postigla dogovor o njegovom transferu koji bi trebalo da košta 6 miliona evra.

14:01 - ARSENAL OPET ŠALJE KEMBELA NA POZAJMICU

Džoel Kembel je svojim golovima na Mundijalu u Brazilu naterao Vengera da ga prošle sezone vrati sa pozajmice iz Olimpijakosa, međutim, on tu šansu nije iskoristio da se nametne i ponovo je ispao iz planova fancuskog stručnjaka. Arsenal zato želi da ga pošalje ponovo negde na pozajmicu, a najzainteresovaniji je Palermo.

13:40 - RADONJIĆ IDE NA NOVU POZAJMICU U ITALIJI

Izgleda da od dolaska Nemanje Radonjća u Crvenu zvezdu neće biti ništa, jer je mladi napadač na putu ka italijanskom trećeligašu Ankoni, koji želi da ga pozajmi od Rome na jednu sezonu.

Printskrin: Instagram/radonjica_7 Printskrin: Instagram/radonjica_7

12:48 - VENGER DOVEO TINEJDŽERA IZ AJAKSA

Da li će Donijel Malen (16) biti novo Vengerovo otkriće? Arsenal je prvi stigao do supertalentovanog napadača Ajaksa za koga su bili zainteresovani Barselona i Mančester junajted. Klub iz Amsterdama potvrdio je transfer tinejdžera u London.

12:11 - FIORENTINA HOĆE DA VRATI LJAJIĆA

Srpski fudbalski reprezentativac i vezista Rome Adem Ljajić mogao bi da se vrati u Fiorentinu, tvrdi današnji italijanski list Tutosport.  Klubu iz Firence neophodan je vezni igrač, jer su propali pregovori sa Sergejom Milinković-Savićem.

Fiorentina pored Ljajića želi i Matiju Destra iz Rome, a novac neće biti problem jer je u završnim pregovorima oko odlaska Marija Gomeza u Bešiktaš.

AP: Photo/Riccardo De Luca AP: Photo/Riccardo De Luca

Ljajić je upravo iz Fiorentine prešao u Romu 2013. godine, a za četiri sezone na Artemio Frankiju odigrao je 88 utakmica i postigao 16 golova.

11:24 - NAPOLI DOVEO RUMUNA

Kao što je bilo i najavljivano, rumunski štoper Vlad Kirikeš (26) prešao je iz Totenhema u Napoli, sa kojim je već odradio prvi trening. Italijanski klub platiće Pevcima 6,2 miliona evra za bivšeg defanzivca Steaue.

10:57 - SEĆATE LI SE ELDERA POSTIGE?

Posle mnogo godina igranja za poznate evropske klubove, pored ostalih za Lacio, Porto, Valensiju i Sent-Etjen, potugalski napadač Helder Postiga (32) seli se u Indiju. Njegov novi klub Atletiko Kalkuta potvrdio je dogovor sa iskusnim golgeterom.

10:40 - DMITROVIĆ SE PRESELIO U ŠPANIJU

Prvi golman mlade srpske reprezentacije na prethodnom Evropskom prventvu Marko Dmitrović (23), karijeru će nastaviti među stativama španskog drugoligaša Alkorkona. Bivši golman Crvene zvezde, gde nikad nije dobio pravu šansu, niti je debitovao, pre Alkorkona branio je za Čarlton i Ujpešt.

Nekadašnji golman Crvene zvezde, u kojoj nije ni dobio šansu, niti debitovao, i mlade reprezentacije Srbije, karijeru će nastaviti u španskom drugoligašu Alkorkonu. On će u Španiju otići iz engleskog Čarltona, gde je protekle sezone branio 12 puta.

09:49 - ČIČARITO MENJA ADEBAJORA U TOTENHEMU

Havijer Ernandes se vratio u Mančester sa pozajmice iz Reala i neće se, po svemu sudeći, dugo zadržavati na Old Trafordu. Njegova naredna stanica u karijeri mogao bi da bude Totenhem, koji je, prema navodima engleskih medija, zainteresovan za Meksikanca u kome vide zamenu za odlazećeg Emanuela Adebajora.

09:46 - ČEKIĆARI MERKAJU SENEGALCA

Vest Hem želi da pojača navalu proverenim golgeterom Musom Soom (29) iz Senegala, napadačem Fenerbahčea, koji je od dolaska iz Lila u truski klub 2012. godine na 141 utakmicu postigao 59 golova.

09:42 - AJNTRAHT BI PARTIZANOVOG BISERA

Nemački Bild tvdi da je Ajntraht iz Frankfurta zainteresovan da dovede krilnog napadača srpskog šampiona Andriju Živkovića za 4 miliona evra.

- Živković ima želju da igra u Bundesligi, ali nije sve u njegovim rukama. Klub se pita - prenosi "Bild" izjavu izvesnog Ahilesa Hadžinikolaua, savetnika igrača.

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.Dj

    29. jul 2015 | 14:09

    4 miliona za mvp-a svetskog prvenstva? 4 miliona za igraca koji je na svakoj utakmici ili strelac ili asistent takodje ucestvuje u svakoj akciji. Sramota ako uprava pristane na manje od 10 miliona.

  • Rajko

    29. jul 2015 | 14:40

    Radonjic svako godine jedna liga nize...

  • Tara

    30. jul 2015 | 00:23

    Mamic bi Zivkovica prodao za 10 miliona eura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA