Real nije kao Zvezda: Bajern u 90. minutu stekao 2:1 pred put u Madrid (VIDEO)

Gomez pogodio za veliko slavlje. Bajern od 1991. i meča sa Beograđanima nije poražen u polufinalu Lige šampiona kod kuće

  • 0

Najavljivao je Žoze Murinjo spektakularan fudbal na "Alijanc areni" u prvom meču polufinala Lige šampiona, ali njega nije igrao tim iz Madrida. Kraljevski klub je poražen 2:1 u Minhenu i bez obzira na domaći teren u revanšu, prema svemu viđenom, nije u tolikoj prednosti kada je plasman u finale u pitanju.

Da stvar bude gora po Madriđane, nastavili su crnu seriju sa Bavarcima na njihovom terenu, pošto nisu slavili ni na 10. meču.

Bajern - Real 2:1 (1:0) posle prvih 90 minuta dvoboja evropskih velikana.

Bavarci imaju za čim da žale. Jesu pobedili, ali su mogli sa znatno većom prednošću na revanš u Španij.

Oni su i nastavili tradiciju da ne gube mečeve na domaćem terenu u polufinalu. Poslednji put su neuspeh doživeli 1991. godine, kada je Crvena zvezda pre nego što se popela na krov Evrope, očitala fudbalsku lekciju Nemcima u Minhenu.

Bavarci su veći deo meča napadali, rivala "gušili" na sredini terena i prvi stigli do vođstva. Korner i nepažnja Serhija Ramosa (najslabiji akter meča) doneli su Riberiju loptu na tacni na deset metara od gola Kasiljasa, a njegova bomba je  donela prednost Bavarcima.

Iako su gosti izjednačili u za njih najboljem trenutku (53. minut), napadačku igru je igrao samo domaćin. U 15 minuta totalne dominacije (60. do 75. minuta) istakao se Mario Gomez. Najbolji strelac Bajerna je u dva navrata morao da savlada Kasiljasa, ali reprezentativac Nemačke jednostavno nije bio svoj.

Uspeo je to kada su polako svi razmišljali o remiju. Filip Lam je odradio sav posao na boku, idealno centrirao, a Gomez sa metar doneo pobedu koja možda odluči ovo polufinale.

Real je u prvom okršaju sa jednom ekipom koja pripada evropskom kremu Lige šampiona zastao. To može da bude ohrabrenje za trenera Jupa Hejnkesa, trenera Bajerna, koji do sada nikada nije uspeo da eliminiše jedan španski tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA