Tuga nije slomila Đokovića, danas u četvrtfinalu protiv Hasea

Iako mu je teško pala vest o dedinoj smrti, Nole pobedio Ukrajinca Dolgopolova u trećem kolu Monte Karla sa 2:6, 6:1, 6:4

  • 1

Iako mu je teško pala vest o dedinoj smrti, najbolji teniser na svetu Novak Đoković igrao je meč trećeg kola na mastersu u Monte Karlu protiv vodećeg ukrajinskog igrača Aleksandra Dolgopolova (21. na svetskoj listi). Posle izgubljenog prvog seta, Nole se pribrao i savladao neugodnog suparnika sa 2:6, 6:1, 6:4.

Kad je osvojio pobednički poen, podigao je ruke i pogledao ka nebu. Tako je pobedu namenio dedi Vladimiru, kome je posvetio i neke ranije, ali ovu poslednji put.

Danas će mu protivnik u četvrtfinalu biti Holanđanin Robin Hase, koji je savladao brazilskog tenisera Tomasa Belučija (45) rezultatom 6:2, 6:3. Prekosutra, u polufinalu, sastao bi se s pobednikom meča britanskog asa Endija Mareja (4) i Čeha Tomaša Berdiha (7).

Ključni momenti desili su se u finišu odlučujućeg seta. Đoković je načinio brejk za vođatvo sa 5:4, a pošto je stvorio priliku da odlučuje na svoj servis, učinio je to u šampionskom stilu, sa dva as poena. U jednom od najtežih mečeva karijere, ne zbog snage protivnika, već zbog spleta tužnih okolnosti, Nole je po ko zna koji put pokazao od kakvog je materijala satkan. Pobedila je snaga njegove volje i jačina njegove želje da dedu sa ovog sveta isprati onako kako ga je navikao za života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA