Nole pobedu posvetio preminulom dedi Vladimiru (VIDEO)

Najbolji teniser na svetu nije skrivao suze na terenu posle pobede nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, a pobednički poen ispratio je sa visoko podignutim rukama i pogledom ka nebu

  • 10

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković nije skrivao suze na terenu posle pobede nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim i sa uzdignutim rukama trijumf je posvetio svom preminulom dedi Vladimiru.

Mada ophrvan tugom, s mislima u Beogradu i sa sećanjima na svog deku za koga je bio veoma vezan, Nole je ipak odigrao meč protiv Dolgopolova i savladao ga. Najemotivniji detalj dogodio se posle pobedničkog poena, kada je Novak podigao ruke i pogled ka nebu.

Tužnu vest da je preminuo Vladimir Đoković, Novakov deda po očevoj strani, Novak je saznao na jutrošnjem treningu.

Deda Vlado je imao 83 godine i bio je jedan od najvećih Novakovih oslonaca i motiva. Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije čuo za deda Vlada i priču kako je svako jutro s Banjice vodio mlađanog Novaka na treninge. Bio je i jedan od glavnih gostiju na svečanom dočeku pred Skupštinom posle Novakovog osvajanja Vimbldona.

Novak je nedavnoj emisiji "60 minuta" za američku TV stanicu Si-Bi-Es sa posebnom pažnjom pričao o dedi i ogromnom značaju koji je imao za njegovu karijeru.

Koliko je Novak bio vezan za dedu govori i činjenica da je nedavno osvajanje Mastersa u Majmiju posvetio upravo njemu.

- Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe moj voljeni Vlado - poručio je Novak posle osvajanja turnira na Floridi.

Vlado Đoković je rođen u Zvečanu na Kosovu, ali kada je kao mladić dobio posao u Beogradu, preselio se u prestonicu, gde je i osnovao porodicu.

Prema nezvaničnim informacijama, Novak je u prvom trenutku odlučio da se povuče s turnira, jer ne bi mogao da se koncentriše na dešavanja na terenu. Ipak, najbolji svetski teniser se pojavio na terenu. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    19. april 2012 | 14:48

    IZDRZI NOLE SRBIJA JE UZ TEBE!!! SAUCESCE PORODICI :(((( Secamo se Noletovog dede sa doceka ispred doma narodne skupstine...

  • Djordje

    19. april 2012 | 15:12

    Neka nastavi turnir,prvo sto bi njegov deda voleo je sigurno da nastavi turnir,ne da se povuce. Pocivaj u miru cika Vlado!

  • kamenica

    19. april 2012 | 15:04

    Saucesce Novaku i novakovoj familiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA