NOVI REKORD IVANE ŠPANOVIĆ: Pobeda u Cirihu, u finalu Dijamantske lige! (FOTO) (VIDEO)

U kišovitim uslovima, najbolja srpska atletičarka ostvarila je drugu pobedu u Dijamantskoj ligi

  • 21

Ivana Španović je trijumfovala u finalu Dijamantske lige u Cirihu, i ujedno oborila nacionalni rekord koji je postavila nedavno u Pekingu, i preuzela drugo mesto u generalnom plasmanu Dijamantske trke!

>>> IVANA POSLE SKOKA OD 7.02: Samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov! (FOTO)

>>> NIKO KAO IVANA! Za 6 dana oborila DVA nacionalna rekorda!

Osvajačica svetske bronzane medalje je trijumfovala skokom u šestoj seriji - 7.02 metara, što joj je donelo drugu pobedu u DT ove sezone (slavila i u Monaku) i novčanu nagradu.

Ovakav uspeh je još veći imajući na umu da se Španovićeva u ponedeljak vratila iz dalekog Pekinga, sa Svetskog prvenstva na kom je osvojila bronzu. Tada je, u intervjuu za Telegraf, rekla da ima dogovor za Cirih i Berlin sa trenerom Goranom Obradovićem.

- Zadatak je u ravni sa 7.01... A to je da probam da ga nadmašim - rekla nam je Ivana.

Šta je rekla, to je i uradila!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Druga je bila Amerikanka Tiana Bartoleta s rezultatom 6.97 iz poslednje serije, a treće mesto pripalo je britanskoj atletičarki Šari Proktor, srebrnoj iz Pekinga, sa rezultatom 6.58 metara iz pete serije.

Nije bilo prvo mnogo uzbuđenja u Cirihu - takmičarke koje su mahom dale svoj maksimum nedelju dana ranije u Pekingu, u kišovitom Cirihu nisu briljirale u svojim izdanjima.

Nakon dva prestupa, Španovićeva je u trećoj bila dovoljno koncentrisana i skočila 6.93 metara. U četvrtoj je rezultat bio 6.90, u petoj 6.66.

Od treće serije je Ivana vodila, a onda je "ljuta rivalka"  Bartoleta, svetska šampionka iz Pekinga, propustivši prethodno čak tri serije, u šestoj skočila čak 6.97!

Odmah posle nje je trebalo da odgovori naša Ivana - nije se uplašila već dala svoj maksimum i oborila rekord!

Printskrin: zurich.diamondleague.com Printskrin: zurich.diamondleague.com

Cirih je četvrti miting takmičenja na kom je Španovićeva učestvovala u Dijamantskoj trci. Ukupno tri trijumfa ima Amerikanka Bartoleta, i ona ostaje vodeća u generalnom plasmanu.

Bodovi na poslednja dva mitinga (Cirih i Brisel) se dupliraju, tako da Ivana sada ima ukupno 12 bodova u generalnom plasmanu.

Podsetimo, Ivana je u julu ostvarila pobedu u Monaku (koji je dobio je nagradu za najbolje takmičenje za 2014. godinu), najboljim skokom od 6.87 metara.

Prethodno je u Lozani ostvarila rezultat 6.60, a skakala je i u Dohi, a njen najbolji rezultat 6.76, koji joj je omogućio plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Već u nedelju, 6. septembra, Španovićeva će se takmičiti na IAAF mitingu u Berlinu.

BLOG Oko 18 stepeni u Cirihu, i kiša rominja. Nisu baš najsjajniji uslovi. 6. serija: Bartoleta je skočila 6.97! Ivana je odgovorila nacionalnim rekordom - 7.02! 5. serija: Bartoleta propušta i treću seriju od mogućih šest. Nešto slabiji skok Srpkinje - 6.66, a drugi najbolji rezultat ima Šara Proktor - 6.58. 4. serija: Umorna Bartoleta ponovo propušta skok. Ivanin rezultat je 6.90, a bio je na samoj granici prestupa. 3. serija: Odličan Ivanin skok - 6.93 i prelazi u vođstvo! Bartoletin rezultat je 6.72. Darija Klišina sa najslabijim rezultatom u tri serije (5.97, 6.26, 6.04) nije obezbedila nove tri serije, u kojima će se takmičiti osam takmičarki. 2. serija: Dosta rizikuje Ivana - novi prestup. Bartoleta je odlučila da ne skače u ovoj seriji, tako da je najbolji rezultat imala Britanka Šara Proktor - 6.40. 1. serija: Španovićeva je prestupila, a najbolji skok je imala Tiana Bartloeta - 6.67. Nakon nje Rumunka Alina Rotaru, 6.36.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yasmin

    3. septembar 2015 | 19:38

    Bravo :)

  • Еуклид

    3. septembar 2015 | 19:58

    Битно да је прескочила ту седмицу. Биће то и више. Браво Ивана.

  • Zoki

    3. septembar 2015 | 20:03

    bravo----------:-) :-) :-) -:-) :-) :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA