IDEMO NA MEDALJU: Prvo Finci, pa otvoren put do finala!

Sigurno je da idemo na Skandinavce u osmini finala, a gotovo je izvestan i duel protiv Hrvata u četvrtfinalu. Osvajanjem prvog mesta obezbedili smo ono najvažnije: Najverovatnije smo izbegli i Francusku i Španiju pre utakmice za trofej

  • 14

Pet od pet! Srbija odlična - čista petica!

Naša ošarkaška reprezentacija sa najvišom ocenom završila je prvu fazu takmičenja na Evropskom prventvu i kao prvoplasirana iz "grupe smrti" seli se iz Berlina u Lil, posle pobeda nad Španijom, Nemačkom, Islandom, Turskom i Italijom.

>>> BOGOVI KOŠARKE rasturili Italiju i kao prvi odlaze u 1/8 finala! (FOTO) (VIDEO)

Poznato je i ime prvog rivala ekipe Aleksandra Đorđevića u nokaut fazi - to je Finska, četvrtoplasirana reprezentacija u A grupi.

Finci su u poslednjem kolu poraženi od Poljske rezultatom 78:65, i time postali naš naredni rival, u nedelju, kada je zakazana utakmica osmine finala, još uvek nije poznato u kom terminu.

Ono što je sada takođe važno, a o čemu je već bilo reči, pobedom nad Italijanima sebi smo odredili daleko lakši put do finala, jer do utakmice za trofej nećemo naići ni na domaćina Francusku (pod uslovom da Trikolori pobede Izrael u poslednjem kolu grupe), ali ni na Španiju, koja, doduše, još uvek nije obezbedila plasman u osminu finala, jer je čeka meč "biti ili ne biti" sa Nemcima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> DVA ALEJ-UPA ZA MINUT: NBA akcije koje je Kalinić zakucavao u koš Italijana! (VIDEO)

Ono što se takođe nazire je sve izvesnije četvrtfinale Srbija - Hrvatska, pošto su "kockasti" sigurni drugi u grupi C, u osmini finala čekaju trećeplasiranog u Grupi D, a to će biti ili Letonija ili Belgija.

Srbija bi pre finala mogla još jednom da se sastane sa Italijom, koja se nalazi u našem delu žreba, a eventualni novi sudar sa Azurima mogao bi da se desi u polufinalu, naravno pod uslovom da Italijani budu treći u našoj grupi (ako Španija pobedi Nemačku), potom eliminišu Izrael (igraju za prvo mesto sa Francuzima u grupi A), a potom i u četvrtfinalu, najverovatnije Litvaniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bre

    10. septembar 2015 | 21:02

    Bez opuštanja i samo napred junački!!!

  • Звезда

    10. septembar 2015 | 20:17

    "Полако Ћирко с ту хрватску". Тек треба да победе они Белгију или Летонију.

  • Johan

    10. septembar 2015 | 20:50

    Sad će biti što će biti a to je da idemo u finale,jer ko i malo poznaje košarku taj zna da naši momci nisu dali ni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA