Teodosić: Uz punu Arenu do Olimpijskih igara!

Publika u Kombank Areni biće naša prednost na ovom turniru, rekao je kapiten srpske reprezentacije

  • 1

Ono što smo mesecima priželjkivali, najzad se i ostvarilo! Izvršni komitet FIBA odlučio je na sastanku u Ženevi da Srbija, odnosno Beograd, bude jedan od domaćina tri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Riju.

>>> Nedović: Želimo u Rio, po mogućnosti iz Beograda

Uz Srbiju, organizatori ovih turnira biće Italija i Filipini. Кandidati su bili još Turska, Nemačka i Češka, a uslovi za kandidaturu bili su finansijska garancija i učešće na prethodnom Evropskom šampionatu.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nije krio zadovoljstvo kada je saznao da će Beograd biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2016. u Riju.

- Veoma me je obradovala vest da ćemo biti domaćini kvalifikacionog turnira za predstojeće Olimpijske igre. Smatram da samim tim imamo veće šanse za uspeh, odnosno da obezbedimo vizu za odlazak u Rio.

- Siguran sam da ćemo imati veliku podršku prepune beogradske „Кombank Arene“, a publika će biti naša prednost u odnosu na rivale. Srbija je zemlja košarke, uveren sam da ćemo to pokazati i na tribinama i na parketu. Hvala svima koji su zaslužni što smo dobili domaćinstvo ovog kvalifikacionog turnira - rekao je Miloš Teodosić.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA