NEKA SE SPREMI FEDERER: Đoković razmontirao Nišikorija za polufinale AO (FOTO) (VIDEO)

Najbolji svetski teniser ubedljivo porazi Japanca rezultatom 3:0 u setovima

  • 34

Novak Đoković je u polufinalu Australijen opena! Ubedljiva pobeda nad Japancem Keijem Nišikorijem pokzala je da je meč u pet setova sa Žilom Simonom bio samo trenutak slabosti - 6:3, 6:2, 6:4.

Za finale i nastavak pohoda na šesti pehar u Melburnu, Đoković će se boriti protiv Rodžera Federera koji je sa 3:0 u četvrtfinalu počistio Tomaša Berdiha.

>>> Federer u polufinalu čeka Noleta? Berdih izgubio i pogodio sudiju u međunožje (VIDEO)

Neće to biti još jedno obično polufufinale. Biće to borba za prevlast u međusobnim duelima koji sada iznose 22:22, ali i borba za 100 miliona. Odnosno, ko će prvi stići do ove zarađene cifre. Švajcarcu je za to potrebna titula jer trenutno beži 3.4 miliona ispred Noleta.

- Probaću da ranije odem u krevet i da se dobro naspavam pred meč sa Federerom. Takođe, videću da ponovo treniram u večernjem terminu - rekao je Đoković posle meča.

Elem, da se vratimo na četvrtfinalni meč koji je Đoković dobio. Bila je ovo šesta Novakova pobeda nad Nišikorijem koji je samo dva puta bio bolji od Srbina. Poslednji put na US Openu 2014. godine. Od tada, teren je svaki put napuštao pognute glave kada je s druge strane imao Novaka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Noletu je trebalo nekoliko uvodnih gemova da se malo razbudi protiv Japanca, a kada je to učinio usledio je brejk u šestom gemu prvog seta što je bilo dovoljno za vođstvo.

Brejk na početku drugog seta poprilično je olakšao posao Noletu u nastavku. Uspeo je još jednom da oduzme servis protivniku, dok svoj nije dao bez obzira što je Japanac u nekoliko navrata bio blizu. I više nego dovoljno za ubedljivih 2:0.

Totalno ludilo viđeno je na početku trećeg seta u kom su viđena četiri uzastopna brejka - po dva na obe strane. Nišikori je bežao, a Nole jurio. I stigao je Japanca na 3:3, da bi brejkom u sedmom gemu rešio pitanje plasmana u polufinale.

Ipak, vredi pomenuti da je Japanac u nekoliko segmenata bio bolji od Srbina. Više vinera i asova, bolji postotak prvog servisa, ali i skoro duplo više neiznuđenih grešaka. Upravo tu je Nole izvojevao pobedu, uz mnogo bolji ritern i kod prvog i kod drugog servisa protivnika.

Dovoljno za osmo uzastopno Gren slem polufinale i ukupno 29. u karijeri za 3. mesto na večnoj listi. Ispred njega su samo Džimi Konors (31) i Rodžer Federer (39)...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Malo problema na početku meča imao je Đoković. Servis ga nije služio i Nišikori je imao 30:15. Ipak, Srbin je poveo sa 1:0 u gemovima zahvaljujući boljoj igri tokom razmene udaraca. Da je i te kako motivisan protiv najboljeg tensiera sveta, Nišikori je pokazao kada je bez izgubljenog poena izjednačio na 1:1. Usledio je identičan gem Đokovića za 2:1.

Đoković je u četvrtom gemu stigao do 30:30, a zatim i do 40:40 posle nešto slabijeg riterna. Međutim, Kei je stigao do 2:2 zahvaljujući poenima nakon dobrog servisa. Japanac je odlično počeo gem i na Novakov servis, ali su usledila četiri sjajna poena i Srbin je imao 3:2 na svom kontu.

Neverovatan šesti gem odigrao je Đeković, ali na brejku bi trebalo da zahvali i Nišikoriju. Japanac je vodio 40:0 na svoj servis, ali je Nole stigao do prve brejk lopte koju je iskoristio i poveo sa 4.2. Gemom sa nulom potvrdio je isti za 5:2 u prvom setu. Nedugo zatim Nišikori je smanjio na 5:3.

Odličnim kik servisom Nole se izvukao iz teške situacije i smanjio na 15:30 u devetom gemu, a zatim i as na drugi servis za 30:30. Nakon razmene udaraca, Nole je stigao do prve set lopte koju je iskoristio tako što je Kei izbacio loptu u aut. Osvojen prvi set nakon 32 minuta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na krilima dobijenog prvog seta Đoković je krenuo furiozno u drugom. Odmah je oduzeo servis protivniku i poveo sa 1:0. Ipak, ušao je u problem u drugom setu jer je Nišikori imao brejk šansu nakon očajnog voleja Noleta na mreži. Uspeo je da dođe do prednosti koju je olako ispustio, a Japancu se otvorila prilika za drugi brejk. Nole je to ubrzo ''zatvorio'' i poveo sa 2:0.

Imao je Đoković dve brejk šanse u trećem gemu drugog seta, ali je Japanac uspeo da se izvuče i smanji na 2:1. Imao je Kei i 30:30 u četvrtom gemu koji je, na kraju, pripao Đokoviću - 3:1. Publika u Lod Lejver Areni bila je u transu nakon sjajnog poena Đokovića na mreži posle kog je Nole dobio šansu za brejk. Iskoristio ju je i poveo sa 4:1, d abi na svoj servis stigao do 5:1.

Nišikori je servirao za ostanak u drugom setu i uspeo je da ostane u njemu (5:2). U osmom gemu drugog seta stigao je i do brejka. Nakon tri izjednačenja Nole je stigao do 6:2 i drugog seta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nole je i na početku trećeg seta brzo došao do brejka, ali nije ponovio start ka na startu drugog. Japanac je uspeo da se izvuče i povede sa 1:0. Sve ono što mu nije polazilo za rukom u prva dva seta, jeste u trećem. Nišikori je napokon uzeo Noletu brejk i poveo sa 2:0.

Samo jedan gem je trajalo to ''duplo vođstvo'' Nišikorija, jer je Novak odmah napravio ribrejk u trećem gemu - 1:2. Činilo se da će Srbin krenuti u totalni preokret, ali smo videli gem Nišikorija s nulom na servis Noleta za 3:1 na kontu japanskog tenisera. preslikana situacija viđena je u sledećem gemu samo što je ovoga puta s nulom dobio Nole (2:3).

Napokon je Nole prekinuo seriju brejkova i svojim servisom došao do 3:3. Velika borba viđena je u sedmom gemu kada su se teniseri smenjivali na gem i brejk šansama, a na kraju je Đoković uzdignuto digao ruku. Poveo je sa 4:3 i potvrdio brejk servisom za 5:3, a zatim slavio sa 6:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA