Francuska teniserka srpskog porekla oštro po Šarapovoj: Marija je varalica, sve igračice to misle!

Nekoliko koleginica se baš okrenulo protiv ruske teniserke zbog situacije sa dopingom

  • 42

Francuska tenisera Kristina Mladenović je prilično oštro govorila o Mariji Šarapovoj kada je upitana da prokomentariše suspenziju ruske teniserke zbog pada na doping testu tokom Australijan opena.

Iz njene izjave "Le Parizijenu" stiče se utisak kao da je 29. teniserka sveta imala neki problem sa Ruskinjom.

- Sve ostale igračice kažu da je varalica - počela je Mladenovićeva, koja ima srpsko poreklo.

- Svakako počnete da sumnjate da nije zaslužila sve što je osvojila do sada u karijeri. To je strašno, ali je dobro što je sada otkriveno. Ja kad uzmem aspirin, deset puta se zabrinem da li sam dobro uradila. Ona je taj lek uzimala deset godina, a to je ozbiljan lek. Igrala se sa pravilima i razmišljala je ako lek nije zabranjen, onda će ga uzimati. To me je razočaralo. Ne volim taj mentalitet da treba biti najbolji a igraš se sa pravilima - rekla je Francuskinja i dodala:

>>> Šarapova brutalno odgovorila Nadalu: Ja se ne pretvaram da sam povređena da sakrijem doping

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ona svakako može da nađe dobrog advokata, ali u principu je pogrešila. Ne postoji izgovor koji može da odbrani njen postupak, i to je nesumnjvo.

Mladenovićeva je istakla da govori u ime svih igračica na VTA turu, a onda prokomentarisala šta misli o ponašanju Ruskinje.

- Nije baš dopadljiva. Poštovala sam je zbog njene karijere, ali nije baš ljubazna i fina, budimo iskreni. Makar je dobra stvar iz svega ovoga što je naš anti-doping program dobar, i da čak i ako ste među najboljim igračicama, bićete uhvaćeni i raskrinkani - rekla je Francuskinja.

Peta igračica sveta Simona Halep se nije trudila da pokaže podršku.

- Nisam pre razgovarala sa njom, nema razloga da razgovaram sad - rekla je Halepova, dok je poljska igračica Agnješka Radvanjska rekla da su sve teniserke u svlačionici u Indijan Velsu pratile konferenciju Šarapove.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA