Dva Novakova odgovora koja svetski mediji nisu preneli jer onda ne bi mogli da ga napadaju! (VIDEO)

Teniska javnost kao da je jedva dočekala da napadne najboljeg na svetu *Njegovi odgovori su istrgnuti iz konteksta, a oni koji rešavaju čitavu dilemu nisu ni preneti

  • 51

Čitava svetska javnost se obrušila na Novaka Đokovića zbog njegove izjave na konferenciji za medije o odnosu u zaradama u ženskom i muškom tenisu.

Novak je dobio pitanje da iznese mišljenje povodom izjava izvršnog direktora turnira u Indijan Velsu, Rejmonda Mura, da bi nagrade za teniserke na turnirima trebalo da budu manje u odnosu na tenisere, a od toga su napravljene raznorazne teorije i optužbe, iako su njegovi odgovori istrgnuti iz konteksta ili čak nisu ni preneti u potpunosti, što je jedan od odnovnih postulata novinarstva.

>>> JELENA BRANI NOVAKA PRED BI-BI-SIJEM: Pa, drugi naslov im ne bi prošao!

Novakov ''sporni odgovor'' je izjava u kojoj kaže da teniserke zaslužuju novac koji zarađuju i da poštuje to što su se izborile da nagrade budu izjednačene, a da je na muškarcima da, poput žena, pokušaju da se izbore za bolji nagradni fond, pošto su mečevi u muškom tenisu atraktivniji i posećeniji, pa u skladu sa tim možda i zaslužuju veću nagradu.

Iako ni na koji način nije omalovažio teniserke, već naprotiv, istakao da zaslužuju novac koji trenutno zarađuju i da bi u slučaju da u jednom momentu mečevi ženskog tenisa budu gledaniji one trebalo da dobiju veći novac u odnosu na muškarce, to niko ne ističe.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Može se reći i da su Novakove reči istrgnuli iz konteksta, pa čak i da spinuju, jer dva možda i ključna odgovora uopšte ne ističu u svojim tekstovima, jer u tom slučaju ne bi ni mogli da ga optuže.

Pojavio se i video konferencije, pa svako može lepo čuti i videti šta tačno kaže, kao i dva pitanja i odgovora, koja mnogi ne žele da pomenu.

>>> Kako je Federer odgovorio na pitanje da li bi teniseri trebalo da zarađuju više od žena?

Pitanje novinara nakon Đokovićevog iznesenog mišljenja o zaradama je glasilo: ''Ne misliš da bi zarada trebalo da bude jednaka za muškarce i žene''?

- Slušajte, još jednom... moj odgovor nije ni DA ni NE, već: Žene treba da se bore za ono što one misle da zaslužuju, kao i muškarci - jasan je bio Đoković.

Usledilo je novo pitanje pitanje, kao i odgovor koji rešavaju celu dilemu. ''Ukoliko ženski tenis u jednom trenutku bude popularniji od muškog, da li bi zarada teniserki trebalo da bude veća?

- Apsolutno, apsolutno - odgovorio je Đoković kao iz topa.

Đokovićeve odgovore na pitanja koja se skrivaju u svetskim medijima pogledajte na 5:05 u priloženom snimku.

Prethodno močete čuti i Novakov odgovor koji su mediji pogrešno interpretirali.

- Mislim da naš muški svet tenisa, ATP svet, treba da se bori za još više, jer statistike pokazuju da imamo sve više gledalaca na muškim teniskim mečevima. Mislim da je to, razumete, jedan od razloga zbog kojih bi možda mi mogli da dobijemo više novca.

- Ali, ponavljam, znate i sami, ne možemo mi da se žalimo jer već imamo ogromne nagradne fondove u muškom tenisu. Ne znam šta je Rejmond Mur tačno mislio kada je rekao to što je rekao, ali ovo je sve što ja mogu da vam kažem iz mog ugla gledanja - rekao je Đoković i istakao divljenje prema onome što su žene uradile globalno u sportu.

- Imam veliko poštovanje za sve žene u sportu i za ono što rade i za njihova dostignuća. Njihova tela su drugačija od naših, one prolaze kroz razne stvari kroz koje muškarci ne prolaze.

- Znate već, hormoni i ostale stvari, da ne idelm u dalje, žene znaju o čemu govorim. Zato im se i divim na toj borbi i na požrtvovanju i igranju na velikom nivou. Imao sam ženu za prvog trenera u karijeri, to je veliki deo moje teniske karijere, okružen sam ženama ceo život. Srećan sam što sam oženjen jednom i imamo dete. Ja sam totalno za žensku moć - zaključio je Đoković.

Printskrin: 60minutes Printskrin: 60minutes

Iznesite nam vaše mišljenje povodom cele situacija. Zbog čega su mediji izostavili Đokovićeve potpune odgovore? Da li kao prvi teniser sveta, i jedan od najboljih svih vremena, zaslužuje bolji medijski tretman, ili im smeta njegova tolika dominacija, pa se služe i ''udarcima ispod pojasa''?

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    21. mart 2016 | 21:11

    Pa naravno da im smeta Noletova dominacija, a i zemlja porjekla. Zna to Nole. Po meni samo pokazuju svoje frustracije i jacaju ga. Zavist, ljubomora, Srbija, sve im smeta.

  • MaxZ

    21. mart 2016 | 22:15

    "Uzalud trud, dzaba vam sve, pisite, zvizdite, 'al opet ne ide... Dos'o je kraj " moj" Zapade, nista od titule za tvoje sinove! Marej,Rodzer,Nadal,Ferer, jedan lobi, drugi lobi, 'al opet ne ide... Dos'o je kraj, "moj" Zapade,Srbin je prvi i ove godinee! Agasi,Sampras,Jong Bjorn i Dzon, mnogo ste sitni, oduvao vas On , DJOKOVIC NOVAK LEGENDA je, umrite "Muski" Sluge Zapadne!!

  • sneska

    21. mart 2016 | 21:29

    Srbin je, zato im smeta njegova dominacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA