Potvrđeno: Šampion ABA lige četiri godine u Evroligi!

Potpisan sporazum između elitnog takmičenja i regionalne lige

  • 50
KK Crvena zvezda - KK Darusafaka, Tarens Kinzi i Kvinsi Miler

Foto: Marko Todorović

ABA liga i Evroliga  potpisali su u sredu četvorogodišnji ugovor o saradnji koja podrazumeva da će regionalna liga imati jedno mesto u Evroligi i tri u Evrokupu.

 

>>> ČOVIĆ: Obezbedili smo igranje u Evroligi!

 

Ugovor je potpisan po ranije utvrđenom dogovoru, pa će ABA liga u novoformiranoj Evroligi sa 16 košarkaških klubova sigurno imati jednog predstavnika u naredne četiri sezone, kao i najmanje tri u Evrokupu.

 

ABA liga je tako definitvno stala na stranu Ðordija Bertomeua i Evrolige, koji su u sukobu sa FIBA i njenom novom Ligom šampiona.

 

>>> ABA liga izabrala Evroligu, jedan klub je bio protiv

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batistuta

    13. april 2016 | 14:06

    Sram ih bilo zemlja kosarke,a ne zasluzujemo bar 2 sigurna mesta. Banda evroligaska,mora da se pitaju kako to zemlja u dugovima do guse,a pune hale i najbolja podrska Zvezdi i Partizanu u istoriji evropske kosarke. Stop incidentima i medjusobnom ne postovanju !

  • grobar do koske

    13. april 2016 | 14:00

    Znaci Mega, a mutant kao i gazda kluba ide u "Istoriju" smetlista, djubrista i deponije, iz dobro nam znanih razloga .!. XXAAXXAA .!.

  • Jeca

    13. april 2016 | 15:17

    15 godina igramo EL i mi nismo mogli da dobijemo A licencu i da nam garantuju makar 2 godine u EL....a sada ovo....razocarana sam....privatna liga koja namesta utakmice.....pobednik je onaj ko da vise.....ma sve za pare....SRAMOTA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA