Terorizam u sportu! Dan kada je nožem napadnuta najbolja teniserka sveta! (VIDEO)

Pre 23 godine u Hamburgu nožem je ubodena jugoslovenska teniserka Monika Seleš, tada prva na rang listi

  • 0
Monika Seleš Printskrin: Youtube/troktikaras

Najmračniji trenutak u istoriji sporta desio se 30. aprila 1993. godine kada je najbolja teniserka sveta Monka Seleš iz tadašnje Jugoslavije ranjena nožem na teniskom terenu.

>>> Monika Seleš progovorila o jednoj posledici uboda nožem: Kako joj je ludak uništio karijeru (VIDEO)

Selešova je igrala četvrtfinale turnira u Hamburgu protiv Magdalene Malejeve, a u pauzi između gemova, kada je sela na klupu da se odmori.

Tada je uleteo poremećeni Nemac Ginter Parhe, opsednuti navijač Štefi Graf i napao nožem dužine 23 cm jugoslovensku teniserku.

Parhe je zadao ubodnu ranu od 1,5 cm u predelu lopatcie i taj teroristički akt je zauvek promenio tok istorije tenisa.

- Sedela sam na klupi i osetila oštar bol u leđima. Pogledala sam iza sebe i videla osobu sa nožem u ruci i pomislila: 'O moj bože, ovaj čovek je zario nož u moja leđa'. Bio je haos - rekla je Monika jednom prilikom.

Monika se posle ovog napada nikada nije potpuno ooravila pre svega psihički i kada se vratila na teren posle mekoliko meseci pauze, nije bila na svom šampionskom nivou.

Iako se smatralo da je napad na Moniku samo zato što je iz Srbije odnosno tadašnje Jugoslavije, apsurd je da je Ginter Parhe zadržan samo dve godine na posmatranju zbog neuračunljivosti

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA