Boško Janković za Telegraf: Imponuje mi interesovanje Zvezde, ali...

Bivši reprezentativac Srbije i fudbaler Verone u razgovoru za naš portal otkriva kakvo je njegovo razmišljanje o eventualnom povratku na Marakanu i da li je razgovarao s nekim iz kluba o tome

  • 16
Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Povodom informacije koja se pojavila u javnosti, da Crvena zvezda želi da vrati dete kluba, Boška Jankovića, sa kojim bi na leto napala ulazak u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, pozvali smo bivšeg reprezentativca Srbije i fudbalera Verone, kako bismo iz prve ruke dobili informaciju o interesovanju crveno-belih za njega.

>>> ZVEZDINA BOMBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Boško Janković se vraća na Marakanu?

Janković je istakao da je pročitao u srpskim medijima da ga Zvezda želi, ali ističe da nije razgovarao ni sa kim iz kluba do sada, te ga je informacija pomalo i iznenadila.

- Ne bih imao komentar na to. Još sam u Veroni, sa njima imam ugovor do 2017. godine. Niko iz Zvezde me nije zvao i ni sam kim mišta nisam pričao, a informaciju sam pročitao u medijima. To se provlači svake godine, a trenutno o tome ne mogu ništa da pričam.

Ako dođe i zvaničan poziv, da li je Zvezda opcija za tebe da ovog leta dođeš na Marakanu?

- Ne isključujem tu opciju. Imponuje mi interesovanje tako velikog kluba. Mogu slobodno da kažem da je Zvezda najveći klub u kome sam igrao u svojoj karijeri. Moji menadžeri rade na tome, mnogima je sada interesantna opcija to što Verona ispada u drugu ligu.

- Sa njima imam ugovor do narednog leta, koji je malo jači za drugu ligu, tako da i oni moraju da vide šta će da rade, da li će odlučiti da me zadrže ili ne. Moram i da naglasim da mi deca žive u Švajcarskoj u Cirihu i treba sada da krenu u školu, mora i porodica da se usaglasi sa time gde ću da nastavim karijeru. U svakom slučaju imponuje mi interesovanje Zvezde.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ove sezone nisi igrao mnogo u Veroni, za razliku od prošle, kada si bio jedan od najboljih igrača. Šta je razlog tome?

- Od dolaska novog trenera nisam u prvom planu. Jednostavno sam samo sklonjen. Ambicije kluba su bile drugačije čim su videli da idu u Seriju B i odlučili su da forsiraju neke mlađe igrače kako bi na njima zaradili kasnije. Čak je i Luka Toni sklonjen iz tima, a zna se koliko je dao Veroni i kakvo je ime.

- Ali, meni je najvažnije da sam potpuno zdrav, da sam trenirao maksimalno svaki trening i gledam unapred. Prelazni rok još nije ni počeo, videćemo šta će se sve dešavati, trenutno je rano da pričam na tu temu.

Kako ti se čini igra Zvezde ove sezone i rezultati koje su igrači napravili predvođeni Miodragom Božovićem?

Foto: Facebook/Moja Crvena zvezda Tetovaža Boška Jankovića; Foto: Facebook/Moja Crvena zvezda

- Napravili su super stvar, ostvarili su taj rekord od 24 pobede na kome samo može da im se čestita. U bilo kojoj ligi da igraš, napraviti takav niz nije mala stvar.  Moram i da pohvalim igrače takođe, kao i strance koji su imali razumevanja i za finansijsku situaciju u klubu kada je bila kriza u jednom trenutku. Izdržali su sve i to im se isplatilo kroz rezultate koje su ostvarili ove sezone.

- Titula je faktički već osvojena i meni je drago zbog toga kao velikom Zvezdašu. Sada treba da se napravi korak napred ka Evropi. Zvezda sa navijačima kakve ima sigurno ima šta da traži u Evropi.

Može li i do Lige šampiona, što je velika želja navijača?

- Čitao sam intervju koji je dao Grof u kome je rekao da su mnogi već mislima u grupnoj fazi Lige šampiona i mogu da kažem da je potpuno u pravu. Svi je već vide u Ligi šampiona, a to nije lako. Ja bih lično voleo da se to desi, ali za to je potrebno i mnogo toga poklopi, treba da se pojača tim, ali je potrebno i mnogo sreće, jer su sve ekipe u kvalifikacijama mnogo jake - zaključio je Boško Janković za Telegraf.

Pogledajte i neke od najblistavijih momenata i golova Boška Jankovića u dresu Crvene zvezde.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    30. april 2016 | 20:29

    Nema ali, ili dolazi ili nemoj, Delije te čekaju.

  • Delija

    30. april 2016 | 20:09

    Da vratimo Tosica,Boska,Bastu ili Ninkova,mozda Bisevca i jos jednog top napadaca,mozda Andriju Zivkovica.Ostalo imamo,dovoljno za Ligu evrope.Za LS treba mnogooo para,da se ne lazemo...

  • Sicily

    30. april 2016 | 20:10

    Nemoj to "ali" molim te,tako je i Lukovic pricao 3 godine i na kraju došao i napravio vecu promaju u odbrani nego ranije. Po meni uz Rendulica dovesti jos jednog štopera, i jos jednog ofanzivnog veznjaka koji zna drzati loptu, mada smo tanki i sa Donaldom i LeTalekom na mestu zadnjih veznih ali ajd sad. Takodje špic treba,tj gol igrač, Vijera to jeste protiv Surdulice,Javora,Partizana i td. ali u Evropi teško! Naravno i to ako nam provale Petkovića po desnoj,gotovi smo :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA