≫ 

KRAJ TREĆEG DANA EURA: Pobede favorita, nove tuče huligana i tragedija

Budite uz Telegraf Sport i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva u Francuskoj

  • 31

Treći dan Evropskog prvenstva u Francuskoj - doneo je nova uzbuđenja, neke istorijske pobede, ali i nove nemire huligana, kao i tužnu vest za kapitena Hrvatske! Poprišta borbe bile su u Parizu, Nici i Lilu. Doduše, mnogo manjeg intenziteta nego što je to bio slučaj dan ranije u Marseju.

Na kraju su Hrvatska, Poljska i Nemačka pobedile i sa tri boda započele takmičenje, i to je svakako najvažniji epilog trećeg dana EURA.

RASPORED ZA DANAS

20.00 Nica Poljska - Severna Irska 1:0 (Grupa C)

23.00 Lil Nemačka - Ukrajina 2:0 (Grupa C)

17.00 Pariz: Hrvatska - Turska 1:0 (Grupa D)

UŽIVO:

23:30 - Hrvati su imali novi ispad na stadionu zbog ustaškog pokliča ''Za dom spremni''. Već su zbog toga bili kažnjeni ranije, videćemo kako će UEFA ovoga puta reagovati.

23.00 - Nemačka pobedila Ukrajinu sa 2:0 golovima Mustafija i Švajnštajgera.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

22:50 - Novi jezivi snimci tuče Engleza i Rusa. Jedan navijač je sam stao protiv 10 Rusa i to se nije završilo dobro po njega.

22:10 - Mirno je bilo u Parizu između Hrvata i Turaka, ali je u Beču bilo čarki između ovih navijača, koji su se sukobili zbog zastave i potukli 1 na 1.

21.15 - Kapiten Hrvatske reprezentacije Darijo Srna čuo je posle utakmice da mu je preminuo otac.

20.14 - Posle UEFA, koja je zapretila izbacivanjem rusije i Engleske sa šampionata, a sve zbog njihovih huligana, hitno je reagovala i vlada Francuske u cilju sprečavanja novih nereda. Francuzi su doneli odluku da se zabrani prodaja alkohola u kritičnim zonama u gradovima domaćinima.

20.00 - Poljska savladala Severnu Irsku golom Milika, i tako zabeležila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u istoriji.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

19.00 - Zakuvalo se i u Lilu, gde igraju Nemačka i Ukrajina. Po prvim izveštajima navijači Nemačke pevaju naističke pesme i hitlerovske parole, poput ''Francusko, mi napadamo ponovo''. Nezvanično je jedan nemački reporter napadnut od strane dva huligana.

18.00 -Pojavio se prvi snimak napada navijača PSŽ-a na Turke. Opširnije >>> OVDE.

16.35 ODGOVOR NAVIJAČA PARI SEN ŽERMENA SRAMOTNIM TURCIMA

Francuski navijači spremili odgovor za provokacije. Opširnije >>> OVDE.

16.30 ZASTAVA ALBANIJE NA MEČU TURSKA HRVATSKA

Razlog? Vaši stavovi i komentari >>> OVDE.

16.20 UEFA PRETI DISKVALIFIKACIJOM ENGLESKE I RUSIJE!

Mediji prenose da je evropska kuća fudbala upozorila Englesku i Rusiju da će biti diskvalifikovane ukoliko se ponove navijački neredi. Opširnije >> OVDE.

15.30 STOP ZA VANDALE Nemci sprečili 18 huligana da odu u Francusku. Opšrinije >>> OVDE.

15.15 "RAZVODNJAVAJU FUDBAL, POSTAĆE DOSADNO" Bivši selektori Srbije govorili su u emisiji "Fudbalski randevu" o prvenstvu koje je u toku. Opširnije >>> OVDE.

15.00 Počela je utakmica Hrvatska - Turska.

14.10 ZAGREVA SE ATMOSFERA NA PARKU PRINČEVA Na tribine stadiona Pari Sen Žermena pristižu pristalice Turske i Hrvatske.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

13.50 Poznati su i sastavi za prvi meč dana. Hrvati su izgubili samo jedan od šest mečeva u grupnj fazi takmičenja na EP (4 pobede, 1 poraz, 1 remi)

13.30 TURSKI NAVIJAČI ISMEVAJU SMRT MARKA IVKOVIĆA

Nova sramota i beda turskih huligana. Opširnije >>> OVDE.

13.15 UEFA KAŽNJAVA RUSIJU

UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije posle mnogobrojnih incidenata navijača pre, na i posle meča sa Engleskom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

UEFA tereti Ruse jer su njihove pristalice napale suprotne navijače, rasističkih povika i paljenja baklji, navodi se u saopštenju UEFA.

Ujedno, UEFA neće pokrenuti nikakvu akciju da se kazni Fudbalski savez Engleske, iako su i tamošnji navijači učestvovali u tučama širom Marseja i na stadionu.

Engleski navijači, zajedno sa ruskim, izazivali su nerede pre utakmice u marsejskoj Staroj luci, nekoliko njih je uhapšeno i povređeno, a lokalna policija morala je da koristi suzavac kako bi smirila situaciju.

12.50 "ZA DOM SPREMNI" USRED PARIZA

Navijači Hrvatske skandirali ustaški poklič. Opširnije >>> OVDE.

12.45 DELIJE U MARSEJU SA PORUKOM PROTIV UEFA

Pojavila se fotografija srpskih navijača koji poziraju sa transparentom, na kom je poruka protiv evropske kuće fudbala. Opširnije >>> OVDE.

12.25 Svetska štampa se ovog nedeljno jutra bavi navijačem Rusije koji je tukao Engleze na ulicama Marseja, a potom i na Velodromu. Opširnije >>> OVDE.

12.00 HRVATI PRAVE ŽURKU KOD AJFELOVOG TORNJA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djukano

    12. jun 2016 | 13:53

    Oj sja ti oj sja, ti menja ne boj sja! Zivela Rusija!

  • Звезда

    12. jun 2016 | 12:49

    Најбоље би било кад би дошло до прекида утакмице ових двеју репрезентација, из огавних држава, уз амере, енглезе и швабе свакако најгорих нација.

  • Ciric

    12. jun 2016 | 12:21

    Ako Rusi nalete bice opet ostavili me dećki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA