Super liga ponovo ima biser akciju za novu sezonu

Dnevna doza "neverovatnoće" u srpskom fudbalu

  • 3

Početak fudbalske sezone u Srbiji i iznenađujući remi šampiona Crvene zvezde i povratnika u elitu, Napretka, samo će vas zavarati da je to najava nešto uzbudljivijeg i izjednačenijeg šampionata u kojem će, maštamo, pet kola pre kraja šampionata, bar 4 tima imati podjednake šanse za titulu.

Ono na šta vas upozoravamo jeste cirkus koji predstoji, a to je da će tri tima igrati domaće utakmice na stadionu Vojvodine u sezn 2016/2017. Spartak iz Subotice, Bačka iz Bačke Palanke i naravno Voša.

ZAŠTO? Vrlo jednostavno. Prva dva pomenuta kluba nemaju uslove, čitaj, reflektore zbog kojih će neko vreme, opet, čitaj, verovatno celu sezonu igrati kao gost, a biće domaćin.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nešto slično Donjem Sremu iz dobrog dela perioda kada je nastupao u eliti.

Da. Elita. Umalo da zaboravimo. Spartak je elitni član godinama, ali se u Subotici ništa ne dešava po pitanju sređivanja gradskog stadiona. Došlo je i do problema na relaciji Spartak – grad Subotica, tako da osim reflektora ovaj stadion ima i problem terena, jer se sa pojavom prve ozbiljnije kiše, tamo uslovi graniče sa nemogućim kada je igra u pitanju.

Kad smo kod terena, biće zanimljivo kako će “Karađorđe”, stadion Vojvodine izgledati izranjavano već posle nekoliko utakmica, kada se budu izređali svi timovi koji će tu biti domaćini.

Parola navijača Spartaka iz 2012. godine. Čini se nikad aktuelnija.

Nesrećna Bačka će istorijski ulazak u Super ligu proćerdati (verovatno) duplim gostovanjima, jer je teško zamislivo da 5 hiljada građana Bačke Palanke svake druge nedelje idu za Novi Sad, koliko god voleli svoj klub. Finansije su tu ipak ključni faktor.

Kad podvučemo crtu i otpišemo mečeve sa Partizanom, Zvezdom i Vojvodinom, već znamo imena dva kluba koja će zbog novonastale situacije imati prosek ispod 500 navijača po meču.

Ne baš dobar početak fudbalske sezone u Srbiji, kojoj su neubedljivu uvertiru napravili i predstavnici u Evropi sa prvim utakmicama u kvalifikacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    23. jul 2016 | 10:20

    Добро, један су комшије. А ко је други клуб који ће имати испод 500 навијача?

  • Bb

    23. jul 2016 | 10:20

    Ako nemaju uslova zasto igraju

  • T

    23. jul 2016 | 11:03

    Zbog ceha pomenuta 2 kluba nr mogu da igraju mečeve na svom stadionu u dnevnim terminima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA