Saša Đorđević otvoreno o Marjanoviću, svom odlasku, medijskom cirkusu!

- Medjiski cirkus koji je napravljen predstavlja nepoštovanje institucije reprezentacije i pravila koja postoje unutar nje. A ona postoje 53 godine, a ne poslednje tri - rekao je selektor Srbije

  • 19

 Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević otvoreno je pričao o svojim razmišljanima za odlazak sa mesta selektora, o Bobanu marjanoviću, o novom rukovodstvu KSS.

>>> Đorđević: Tražićete još više od nas!

U intervjuu za NIN, Đorđević je ispričao zašto je ljut na Marjanovića i da li će novo rukovodstvo košarkaškog saveza imati njegovu podršku.

>>> Košarkaši napravili “haos” na dočeku! Čekali vaterpoliste, pa ih uvlačili u šutku! (VIDEO)

Predsednik KSS Dragan Đilas je najavio odlazak iz saveza, a zanimljivo će biti ko će biti novi prvi čovek i da li će Đorđević računati na podršku.

>>> Sale Đorđević otvorio dušu kao nikada do sada! Bobi, ne ulazi se u ekipu preko isforsiranih intervjua!

- Odgovoriću ovako, da li novo rukovodstvo računa na moju podršku? Napravili smo odličan projekat zahvaljujući Bodiroginoj ideji, bili smo sjajan tim, pokušavali smo da utičemo na njegovu odluku do poslednjeg momenta i žao nam je što nas je napustio.

>>> Sale Đorđević: Možda za 10 godina budemo igrali egal sa Amerikancima

- Bez obzira na njegov odlazak nastavili smo da funkcionišemo kao tim. Odluka Dragana Đilasa je pomalo neočekivana, iako se negde mogao naslutititi takav razvoj događaja.

- Još nismo stigli da razgovaramo,mene su klupske odluke odvele na drugu stranu. Ukoliko se postavi pitanje mog statusa, neću imati problem da se sklonim, bez obzira na ugovor koji imam. Ne razmišljam o povlačenju iako u ovom trenutku ima mnogo razloga za takvo razmišljanje.

Foto-montaža: AP/Tanjug, Marko Todorović Foto-montaža: AP/Tanjug, Marko Todorović

Ovo leto je bilo burno, pre svega zbog kvalifikacija za Olimpijske igre, a zatim i bespotrebne polemike oko Bobana Marjanovića.

- Ljut sam na Marjanovića, jer ne razume šta propušta. Kada igrač završi karijeru ne žali za onim što je urdio, već za onim šta nije uradio.

- Ne želim da toj deci  dozvoljavam da propuštaju velike stvar, zbog razloga koji su nejasni. marjanović je propustio da bude deo istorijskog uspeha, da svom narodu donese radost. On je izvanredan igrač, vredan momak, ali pravi greške. Svaki razlog za otkazivanje je legitiman, ali kao pravi profesionalac treba to da kaže na vreme da bismo svi mogli da se pripremimo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dobiće poziv i naredne godine, ukoliko bude dobro igrao i ukoliko ja kao selektor budem mislio da zaslužuje da bude pozvan. I opet je na njemu da se odazove. To nema nikakve veze samnom.

Đorđević je pominjao da postoje veliki razlozi za njegovo povlačenje

- Razlozi nisu vezani za košarku, za teren za unutrašnje odnose u savezu. Postavljam pitanje - da li su se košarkaška javnost i mediji ovog  i prethodnih leta prema reprezentaciji odnosili na pravi način?

- Mislim da se tako nešto nije dešavalao nikada ni u jednoj akciji košarkšake reprezentacije, ma ko da je selektor i ma kakva god da je bila ekipa, ma ko da je bio pozvan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Medjiski cirkus koji je napravljen predstavlja nepoštovanje institucije reporezentacije i pravila koja postoje unutar nje. A ona postoje 53 godine, a ne poslednje tri. Bilo je ozbiljnih provokacija,m koje su možda čak bile i sračunate.

- Reč je o pokušaju manipulacije na izuzetno visokom nivou. ne paranoišem, ovo pričam već dve godine. Shvatio sam to kada je Bodiroga odlučio da ode iz Saveza. U svemu tome  očigledno se nije računalo na snagu ličnposti čoveka koji je bio provociran - istakao je Đorđević.

Opširniji intervju pročitajte u NIN-u.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • navijač

    1. septembar 2016 | 16:47

    Zašto niko ne kaže glasno - Čović se za sve pita i dovodjenjem po prijateljskoj i poslušnoj osnovi ,upropasti ove malde selekcije.To me najviše boli .Dok su se nešto pitali Bodiroga i Tarlać ,mladi su se sa svih takmičenja vraćali sa medaljom a sad se jedva U16 izbori za opstanak u A diviziji.Koncept - dokazan stručnjak za prvog trenera a pomoćnici mladi treneri ,koji su se već dokazali i imaju predispozicije da napreduju .Zar Savez nema obavezu da ,sem igrača, stvara i kvalitetne trenere? Al ,ko mene pita ,ja sam samo jedan običan navijač

  • djoz

    1. septembar 2016 | 17:48

    Kao navijač Partizana slažem se sa tim što Marijanović nije išao u Rio jer je ispao krajnje nekorektan hteo to neko da prizna ili ne ali se nadam da će ići na Evropsko jer je stvarno dobar igrač i to zaslužuje svojim kvalitetom a i ima 28 GODINA, kada će ići ako ne sada. Sama njegova pojava plaši protivnika, ubedjen sam u to. Već smo sila i sa ovim igračima što igraju a kada se dodaju još Marijanović i Bjelica a otpadnu Birčević i Štimac koji nemaju ulogu može biti samo bolje i možemo biti samo još jači !

  • Crnogorac

    1. septembar 2016 | 11:13

    Tako je Sale ,samo sto ljudi nece da priznaju a svi vide o čemu se tu radi...stručnjak iz predgradja misli da može da privatizuje repku kao i ugašeni klub sa malog kalemegdana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA